18 Mayıs 2014 11:28

Soma soruşturmasında 25 gözaltı, 5 tutuklama

Soma katliamı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 20'si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden 5'i tutuklanırken 15'i de denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Soma soruşturmasında 25 gözaltı, 5 tutuklama
Paylaş

Soma katliamı ile ilgili yürütülen soruşturması kapsamında gözaltına alınan 25 kişiden 20'si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilenlerden 5'i tutuklanırken 15'i de denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Soma katliamı ile ilgili yürütülen soruşturması kapsamında, dün Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan'ın oğlu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Group CEO'su Can Gürkan'ın da aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki sorgularının ardından 25 kişiden 20'si tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisleri Yalçın Erdoğan ve Ertan Ersoy ile vardiya amirleri Yasin Kurnaz ve Amiri Hilmi Kazık tutuklanarak cezaevine gönderildi. Müessese Müdür Yardımcısı Ali Uluğ ile güvenlik uzmanı Selçuk Demirci'nin aralarında bulunduğu 15 ise denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı. Jandarmadaki sorgusu devam 5 kişinin sabah saatlerinde savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

CAN GÜRKAN:'ZAMANI GELİNCE KONUŞACAĞIZ'



Dün gece gözaltına alınan, Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan'ın oğlu ve Soma Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, adliyeye getirildi. Can Gürkan, "Zamanı gelince konuşacağız" dedi.

AKSİHAR CUMHURİYET BAŞSAVCISI'NDAN AÇIKLAMA

Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner yazılı bir açıklama yaparak gözaltılarla ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklama şöyle; "Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından soruşturma devam ettirilmektedir. 18/05/2014 günü tutuklanma kararı verilmek üzere tutuklama talep müzekkeresiyle Mahkemeye sevkedilen şüpheli sayısı 16'dır.

"Bunlardan 5 kişi tutuklanmış, 3 kişi serbest bırakılmış, 8 kişi hakkında da adli kontrol altına alınarak Mahkemece serbest bırakma kararı verilmiştir."

"Gözaltında bulunan şüpheli olduğu değerlendirilen toplam 6 kişi, 19/05/2014 günü gözaltından çıkarılarak ifadeleri alınmak üzere Soma Cumhuriyet Başsavcılığına getirilmişlerdir."

“Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından şüphelilerin ifadeleri alınarak gerekli yasal süreç devam ettirilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 

CHP'Lİ ÖZEL AÇIKLAMA YAPTI

Soma Adliyesi'nde bulunan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de "Biz muhalefet partisi olarak kurtarma çalışmalarının sonuna kadar madendeydik, şimdi de adliyedeyiz. Burada, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek'ten soruşturmanın açıldığını öğrendik. Bu bir trafik kazası suçunun cezasıdır. Biz, zanlılar hakkında 'ihmalli davranış sonucu ölüme neden olmak’tan, 10 ile 25 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmasını bekliyoruz" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Soma Holding, AKP\'yle ihya oldu; 7 yılda 70 milyarlık ihale

SONRAKİ HABER

Halkın önünde eğilerek özür diledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...