18 Mayıs 2014 11:01

Kömür ocağında sıkıyönetim; Madenin tahliye kapısına duvar örülüyor

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağı, giriş çıkışa kapatıldı. Ocağa sadece görevliler alınıyor. Maden ocağında incelemeler devam ederken ocağın iki ana hava tahliye kapısı ise tuğlalarla örülerek kapatılıyor.

Kömür ocağında sıkıyönetim; Madenin tahliye kapısına duvar örülüyor
Paylaş

301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma'daki maden ocağı, giriş çıkışa kapatıldı. Ocağa sadece görevliler alınıyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçinin çıkartılmasının ardından maden ocağında arama kurtarma faaliyetlerine son verildi. Maden alanının ana kapısında bekleyen jandarma ekipleri, görevlilerin dışında kimseyi içeriye almıyor. Gazeteciler de kapıdan çevrilenler arasında. Gazetecilerin maden ocağının üst tarafında durmasına izin veriliyor. İçeride teknik inceleme yapıldığı ifade ediliyor.

MADEN OCAĞININ İKİ HAVA KAPISI TUĞLA ÖRÜLEREK KAPATILIYOR

Maden ocağında incelemeler devam ederken ocağın iki ana hava tahliye kapısı ise tuğlalarla örülerek kapatılıyor. Firma yetkilileri, madendeki yangının sebebini kömür kızışması olarak açıklamıştı. Tuğla örülme gerekçesi olarak "yeni bir facia yaşanmaması" gösteriliyor. Ocağın iki ana hava tahliye kapısı kapatılırken bu yöntemle içeride oluşabilecek yangının önüne geçilmiş olunacağı belirtildi.

Öte yandan giriş çıkışa kapatılan maden ocağını görmek için de çok sayıda vatandaş bölgeye geliyor. Özellikle yakınlarını kaybedenler, maden ocağının üst tarafındaki yola araçlarını park ederek facianın yaşandığı alanı izliyor. İlk gün gelemediklerini belirten vatandaşlar, maden ocağını görmek istediklerini söylüyor.  (SOMA)

ÖNCEKİ HABER

EMO, Taner Yıldız\'ın meslekten men edilmesini istedi

SONRAKİ HABER

Soma Holding, AKP\'yle ihya oldu; 7 yılda 70 milyarlık ihale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...