17 Mayıs 2014 19:13

Kavlak'tan Türk Traktör açıklaması: Telafi değil, fazla mesai

Evrensel'in “Koç Holding'in yası kısa sürdü” haberi tartışma yarattı. İşçiler “İsterlerse ceza versinler, Pazar günü çalışmayacağız” derken, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Telafi çalışması diye bir şey söz konusu değil. Çalışmak isteyen arkadaşlar fazla mesai ücretini alacak” açıklaması yaptı.

Kavlak\'tan Türk Traktör açıklaması: Telafi değil, fazla mesai
Paylaş

Cem GURBETOĞLU
ANKARA


Evrensel'in “Koç Holding'in yası kısa sürdü” haberi tartışma yarattı. Haberi okuyup gazetemizi arayan işçiler “İsterlerse ceza versinler, Pazar günü çalışmayacağız” derken, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Telafi çalışması diye bir şey söz konusu değil. Çalışmak isteyen arkadaşlar fazla mesai ücretini alacak” açıklaması yaptı.

Ankara'da Koç Holding bünyesindeki Türk Traktör fabrikasında Türk-İş'in çağrısıyla geçtiğimiz Perşembe günü greve çıkan işçilerden telafi çalışması istenmesine ilişkin haberimiz yankı buldu. Gazetemize ulaşan çok sayıda işçi, fabrika yönetimine tepki gösterdi. Soma'da ölen kardeşleri için iş bıraktıklarını hatırlatan işçiler, “Mesele para değil. İsterlerse ceza kessinler, Pazar günü çalışmayacağız” dediler. İşbırakma çağrısını sendikanın yaptığına dikkat çeken bir işçi, “Sendika, Soma'da ölen işçiler için işbırakacağız, dedi. Ama 'Çalışmadığımız gün için Perşembe günü çalışacağız' demedi. İsterlerse ceza versinler, Pazar günü çalışmıyoruz” diye konuştu.

İddialar ile ilgili aradığımız fabrika yönetimi ise “hafta sonu tatili” gerekçesiyle sorularımızı yanıtsız bıraktı.

KAVLAK: TELAFİYİ KABUL ETMEYİZ

İşçilerin üyesi olduğu Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise, “telafi çalışması” çağrısının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kavlak, “Fabrikanın yetişmesi gereken siparişleri varmış. Bu nedenle fazla mesai için işçilere çağrı yapmışlar” dedi. Koç Holding bünyesindeki işyerlerinde 40 bin kadar üyelerinin olduğunu belirten Kavlak, “Telafi çalışması yok. Zaten kabul de etmeyiz. Koç Holding, Türk Traktör'de telafi çalışması istiyor da, neden diğer işyerlerinde istemesin. Türk Traktör'de fazla mesai yapılacak. İsteyen işçiler çalışacak. Fazla mesai ücretlerini de alacaklar” diye konuştu. Kavlak, Perşembe günü Soma katliamı için yaptıkları grevde örgütlü işyerlerinin tamamına yakınında işi durdurduklarını söyledi.
 

ÖNCEKİ HABER

Ankara polisi zıvanadan çıktı

SONRAKİ HABER

TGS\'den Soma açıklaması: Acılara acı eklemeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa