17 Mayıs 2014 18:40

Kozağaçlı: Katliamın üzeri örtülmeye çalışılıyor

Soma'da polisin kimlik kontrolüne karşı çıktıkları için darp edilerek gözaltına alınan ve aralarında avukatların da bulunduğu 36 kişi polis çemberinde bekletiliyor.

Kozağaçlı: Katliamın üzeri örtülmeye çalışılıyor
Paylaş

Soma'da polisin kimlik kontrolüne karşı çıktıkları için darp edilerek gözaltına alınan ve aralarında avukatların da bulunduğu 36 kişi polis çemberinde bekletildi. Polis şiddetinin mağdurlarından ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, “Bugün buradan ayrılmayı düşünüyordum, ama sokakta maruz kaldığımız işkenceyle, katliamın üzerinin kapatılmaya çalışılmasını gördük. Bir hafta daha burada kalacağız” diye belirtti.

Eğitim Sen Soma Şubesi önünde, yapılan kimlik kontrollerine tepki gösteren, aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve kitle örgütü temsilcilerinin de bulunduğu 36 kişi gözaltı işleminin ardından sağlık kontrolleri için getirildikleri hastane önünde bekletiliyor. Sağlık kontrolleri tamamlanan avukatlar, dışarıda polis çemberinde bekletilirken, ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı açıklama yaptı. Yüzünde darp izi ve kolu sargılı olan Kozağaçlı, "Bugün buradan ayrılmayı düşünüyordum, ama sokakta maruz kaldığımız işkenceyle, katliamın üzerinin kapatılmaya çalışılmasını gördük. Bir hafta daha burada kalacağız. Hepimiz buradayız. Madenden son cenaze çıkarılana ve sorumluların cezalandırıldığını görene kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Hastane önünde bekleyen Somalı Gözde Atasaray isimli yurttaş da polis baskısına tepki göstererek, "Ben bir madenci çocuğuyum. Yıllardır bunu söylemekten gurur duydum. Soma bugün gün yüzüne çıkmadı, Soma hep vardı. Soma halkı parasını hep madenden kazandı. Bugüne kadar defalarca öldü, kimse görmedi. Şimdi bizi gördüler, ama ‘ahlaksız’ dediler. Biz ahlaksız değil, acılıyız. Bu acıları yaşadıktan sonra artık susamıyoruz, artık sabrımız yok" dedi. Soma halkı olarak dışarıdan gelen avukat ve yurttaşları desteklediklerini söyleyen Atasayar, “Benden önceki kuşak hep ambulans seslerini dinledi, acaba içinde babam var mı diye. Daha kaç kuşak ambulans sesini dinleyecek? Soma halkı buraya gelenlerden rahatsızmış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Halk konuşamıyor, çünkü üzerlerinde baskı var" ifadelerini kullandı.

Desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Atasayar, "Bizim desteğe, dokunmanıza ihtiyacımız var. Özellikle Türkiye halklarına sesleniyoruz, gelin" çağrısı yaptı. (Manisa(DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Somalı madenciler yeşil sahalarda da unutulmadı

SONRAKİ HABER

Roboskîli aileler Soma’ya gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...