16 Mayıs 2014 22:50

HDK: Kader değil katliam

Elazığ HDK tarafından Soma'da yaşanan maden katliamı sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirildi. Hozat garajında gerçekleşen basn açıklamasını HDK adına Yunus Güneş okudu.

HDK: Kader değil katliam
Paylaş

Elazığ HDK tarafından Soma'da yaşanan maden katliamı sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirildi. Hozat garajında gerçekleşen basn açıklamasını HDK adına Yunus Güneş okudu.

Güneş konuşmasında "Soma'daki katliam, AKP yetkililerinin, utanmadan sıkılmadan, insanların gözlerinin içine baka baka söyledikleri gibi kader değil; aksine programlanmış bir sürecin sonucunda ortaya çıkan bir katliamdır. Tıpkı Roboski'de planlanmış bir şekilde uçakların havalanması ve insanların üstüne bomba yağdırması gibi" dedi.

"Artık taşeronlara, sermayeye ve kapitalist sisteme ve bunların katliamlarına karşı, tüm gücümüzle karşı koymalı ve bunları layık olduğu şekilde 'yerin dibine' sokmalıyız" diyen Güneş "Soma'da hayatını kaybedenler tarihte yerin en güzel yerinde yatacaklar. Onları katleden, katledilmesine neden olanlar ise tarihte 'yerin dibini' boylayacaklar" diye ifade etti.

 Maden Mühendisleri temsilcisi Mehmet Rojbin Bingöl ise Maden Mühendisleri Odasının uzmanalrı tarafından yapılan tespitleri kamuoyuna duyurdu.

-    Kazanın meydana geldiği yer altı kömür ocağında 3 vardiya halinde çalışılmaktadır. Vardiyalarda yaklaşık 800 işçi ve toplamda da yaklaşık 3000 işçi çalışmaktadır.
-    Kazanın olduğu gün 787 işçi çalışmakta olup bu işçilerin yaklaşık 440'ı yeraltında tertip edilmişlerdir.

Konuşmaların ardından Emek Gençliği tarafından hazırlanan skeç sokakta oynandı.


FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOMA İÇİN YÜRÜDÜ

Fırat Üniversitesinde bugün Soma'da yaşanan iş cinayetlerine karşı öğrenciler yürüdü. AKM'nin önünden başlayan sessiz yürüyüş Veterinerlik Fakültesi kavşağına kadar devam etti.
Yürüyüşe geçmek isteyen öğrenciler güvenlik tarafından durduruldu. Bunun üzerine öğrenciler oturma eylemi yaptı. Rektör ile görüşen öğrenciler oturma eyleminden sonra yürüyüşe başladı.  Yürüyüşün sonuda yapılan açıklamada " Bu facia ya da katliam adına ne diyorsanız deyin bunun sorumlusu devlettir, hükümettir, hükümetin tekelci anlayışının yarattığı sermaye gruplarıdır. Bundan önceki süreçte patlak veren katliamlar aynı zihniyetin ürünüdür. Gezi'den Gazi'ye, Roboski'den Soma'ya, Reyhanlı'dan Afyon askeri mühimmat deposunun patlamasına kadar kangrenleşmiş devlet politikasıdır" denildi. (Elazığ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü\'nde 17 rütbeli polis açığa alındı

SONRAKİ HABER

OSTİM\'de Soma için oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...