16 Mayıs 2014 17:34

Koç Holding'in yası kısa sürdü; İşçilerden telafi çalışması istendi!

Ankara'da Koç Holding bünyesindeki Türk Traktör fabrikasında Türk-İş'in çağrısıyla dün greve çıkan işçilerden telafi çalışması istendi. İşçiler bu talebe tepki gösterdi. Bunun üzerine fabrika yönetimi sendikayla “bari 4 saat telafi çalıması yapın” diye pazarlığa girişti.

Koç Holding\'in yası kısa sürdü; İşçilerden telafi çalışması istendi!
Paylaş

Ankara'da Koç Holding bünyesindeki Türk Traktör fabrikasında Türk-İş'in çağrısıyla dün greve çıkan işçilerden telafi çalışması istendi. İşçiler bu talebe tepki gösterdi. Bunun üzerine fabrika yönetimi sendikayla “bari 4 saat telafi çalışması yapın” diye pazarlığa girişti. Koç Holding'in internet sitesinin giriş sayfasında Soma katliamıyla ilgili “Ülkemizin acısını derinden paylaşıyoruz” yazıyor.

Soma'da yaşanan katliamın ardından uzun yıllar sonra ilk defa Ankara'nın büyük metal fabrikalarında tam katılımlı iş bırakma eylemleri yapıldı. Türk Metal Sendikası üyesi işçiler Türk Traktör, MANN, MİTAŞ gibi özel sektöre ait fabrikalarda grev yaptı. Erkunt ve Rulman gibi görece daha küçük çaplı fabrikalarda da işbırakma etkili oldu. Ancak patronlar, işçilerin sınıf kardeşlerinin adeta ölüme sürüklendiği koşullara tepki olarak bir gün dahi iş bırakmasına tahammül edemedi.

'İZNİNİZİ DÜN KULLANDINIZ'

Türk Traktör fabrikasında yönetim işçilere, “Hafta sonu izin hakkınızı dün (Perşembe günü) kullandınız, Pazar günü işbaşı yapacaksınız” diye açıklama yaptı. İşçiler duruma öfkelendiler. Yönetim tutumunda ısrar ederek, “Çalışmadığınız gün için telafi çalışması yapacaksınız” dedi.

İşçiler durumu sendikaya bildirdiler. Sendikacılarla fabrika yönetim bir araya geldi. Yönetim sendikaya, “Uzlaşalım. 4 saat telafi çalışması yapın, diğer 4 saate mesai ödemesi yapalım” diye teklifte bulundu. İşçilerin “telafi çalışması” dayatmasına tepkileri sürüyor. Gazetemize konuşan işçiler, “Biz yas tutuyoruz, onlar 4 saatin derdine düşmüş. Grevin telafi çalışması mı olurmuş” diyerek tepkilerini dile getirdi.

PATRONLARINKİ 'TİMSAH GÖZYAŞI'

Koç Holding'in internet sayfasının girişinde Soma'yla ilgili mesaj yer alıyor. Siyah ekran üstüne yazılan mesajda, “Yüreğimizi yakan ve milletimizi yasa boğan Soma'daki elim kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifalar diliyoruz. Ülkemizin acısını derinden paylaşıyoruz” deniliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

NDS Ödülü Atiq Rahimi’ye

SONRAKİ HABER

Yuh Erdoğan! \'Yuh çekersen tokadı yersin\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...