16 Mayıs 2014 15:28

Kadınlar Halime’nin davasına sahip çıktı

Adana'da 25 Aralık 2013’te, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi 21 yaşındaki Halime Özdoğan’ı boynundaki şalıyla boğarak öldürdüğü öne sürülen 25 yaşındaki Durmuş Ali Özdoğan’ın yargılamasına devam edildi.

Kadınlar Halime’nin davasına sahip çıktı
Paylaş

Adana'da 25 Aralık 2013’te, kendisini aldattığını iddia ettiği eşi 21 yaşındaki Halime Özdoğan’ı boynundaki şalıyla boğarak öldürdüğü öne sürülen 25 yaşındaki Durmuş Ali Özdoğan’ın yargılamasına devam edildi. Cinayetin ardından Özdoğan’ın tabutunu omuzlarında taşıyıp, gözyaşları arasında toprağa veren Adanalı kadınlar, duruşmayı izleyerek, davaya taraf olma talebinde bulundu.

Aralarında avukatların da bulunduğu Adana Kadın Platformu üyeleri, öldürülen Halime Özdoğan’ın ailesiyle birlikte davaya taraf olarak katılmak istediklerini söyledi. Mahkeme heyeti de katılma dilekçesi sunmaları halinde talebi değerlendireceklerini ifade etti. Kadın avukatlar da gelecek duruşmaya kadar dilekçelerini sunacaklarını söyledi. Mahkeme heyeti, sanık Durmuş Ali Özdoğan ile öldürdüğü eşi Halime Özdoğan’ın cep telefonlarının kayıtlarının, sosyal paylaşım sitesindeki sanığa ait adresteki fotoğraf ve görüntülerin araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşmayı izledikten sonra adliye dışında ‘İsyandayız. Katillerin peşini bırakmayacağız’ yazan pankart açıp, basın açıklaması yapan kadınlar, Türkiye’de her ay 5 kadının öldürüldüğünü söyledi. Katillerin tahrik indirimlerinden yararlanmak için çeşitli yalanlara sığındıklarını ileri süren kadınlar, kadın katillerinin daha fazla ceza almaları için mücadele vereceklerini söyledi. (Adana/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, suçu örtbas etmeye çalıştı

SONRAKİ HABER

Başbakan afişi asan öğrencilere ÖGB saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...