15 Mayıs 2014 23:50

TIR’ları arayanlara casusluk davası

Adana’da 19 Ocak’ta, MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili 13 asker hakkında ‘casusluk’ suçlamasıyla hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

TIR’ları arayanlara casusluk davası
Paylaş

Adana’da 19 Ocak’ta, MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili 13 asker hakkında ‘casusluk’ suçlamasıyla hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine açılan davanın iddianamesinde, aralarında yarbay, yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu şüpheli askerler E.T, H.G, Ö.K, G.M, H.K, B.K, H.Ö, H.İ.K, A.Y, M.Ö, C.K, H.Ü, S.Y. hakkında ‘devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme, devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklama’ suçlarından birer kez ömür boyu ve 20’şer yıla kadar hapis cezası istendi. MİT mensuplarının isimlerinin yanı sıra devlet sırrı niteliğindeki bilgi ve belgelere yer verilmeyen iddianamenin giriş kısmında, olayla ilgili bilgi verildi. Hemen ardından da MİT’in görevlerine değinildi. MİT’in görevleri anlatılırken “MİT mensuplarına hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında bakanlıklar ile diğer kamu kurum ve kuruşları gereken her türlü yardım ve kolaylığı göstermekle yükümlüdürler” denildi.

‘HÜKÜMETİ ZAYIFLATMIŞ!’

7 MİT mensubunun yanı sıra bir MİT mensubunun ailesine ait cep telefonun da dinlendiği ileri sürülen iddianamede, “Şüphelilerin MİT’e ait olan TIR’ları bu şekilde durdurmak ve dünya kamuoyuna deşifre etmek suretiyle, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletini uluslararası toplumda zor duruma düşürmeyi amaçladıkları anlaşılmıştır. Söz konusu casusluk faaliyeti bu nedenlerle nihayetinde Suriye devletinin Türkiye aleyhine elini güçlendirmeyi ve Türkiye Cumhuriyeti devletini, hükümetini, MİT’i ve Dışişleri Bakanlığını uluslararası toplumda ve Suriye’deki Esad rejimine karşı zayıf, suçlu ve çaresiz bırakmayı amaçlamış bir casusluk faaliyetidir” denildi. (Adana/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Doğaya da halka da düşman

SONRAKİ HABER

Başbakan, Çin’de 1960’ta niye durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...