14 Mayıs 2014 22:46

Eskişehir’de binler Soma katliamını lanetledi

Soma’da yaşanan maden katliamı Eskişehir’de yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı eylemle lanetlendi.

Eskişehir’de binler Soma katliamını lanetledi
Paylaş

Soma’da yaşanan maden katliamı Eskişehir’de yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı eylemle lanetlendi. KESK, DİSK, Türk-İş, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla gerçekleşen eyleme, Kırka Maden işçileri ve Organize Sanayi Bölgesinde çalışan işçiler de katıldı. Organize sanayi Bölgesi’nde çalışan DİSK Birleşik Metal İş Üyesi İşçiler 2 saat iş bırakarak eyleme katıldı.

Odunpazarı Aladdin Parkı’nda toplanan kitle, Eskişehir SGK Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı. SGK önünde basın açıklaması yapan TTB Eskişehir Şube Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, “Acımız, öfkemiz çok büyük çünkü yıllardır bağıra bağıra gelen bir faciayı karşıladı. Bizlere ölümü dağıtanlar işçilerin bu faciayı yaşamasına neden oldular.” dedi. Soma’da yaşananların kaza değil cinayet olduğunu belirten Yılmaz, bunun sorumlusunun ise hükümet ve sermaye olduğunu kaydetti.

Basın açıklamasından sonra kitle ESPARK’a yürüdü. “İşçi Cinayetlerinin hesabını soracağız” yazılı pankart açan kitle, sık sık “İş, Ekmek, Özgürlük”, “Yanan Bizdik Siz Kömür Sandınız”, “Soma işçisi yalnız değildir”, “İşçi Memur El Ele Genel Greve” sloganları atıldı. Kitle ESPARK önüne geldiğinde Maden İş Eskişehir Şube Başkan Yardımcısı Nurullah Çam basın açıklaması yaptı. Türkiye’nin iş kazalarında Avrupa’da 1. Dünya’da ise 3. olduğunu vurgulayan Çam, Soma’da yaşanan cinayetin bu güne kadar meydana gelen en büyük maden kazası olduğunu söyledi.  Çam, “Bu ihmalin hesabı başta sendikamız olmak üzere tüm işçi sınıfı tarafında sorulacaktır” dedi. Kitle basın açıklamasından sonra 10 dakikalık ‘sesiz oturma eylemi’ yaptı. Kitle Oturma eyleminden sonra yarın ki greve katılmak üzere ESPARK önünden ayrıldı. (Eskişehir/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Çaykur işçileri: İşçilerin hayatı patronların insafına bırakılamaz

SONRAKİ HABER

Antep’te Soma tepkisi; \'İşçi ölümlerinden AKP sorumludur\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa