14 Mayıs 2014 14:35

Ankara'da üniversiteler Soma için ayakta

Ankara'da bütün üniversitelerde boykot ve iş bırakma gerçekleşti. Öğrencilerin sabah saatlerinde itibaren başlattığı boykota, akademisyenler ve çalışanlar grevle destek verdi. Enerji Bakanlığı'na yürümek isteyen ODTÜ'lülere ise polis saldırdı.

Ankara\'da üniversiteler Soma için ayakta
Paylaş

Ankara'da bütün üniversitelerde boykot ve iş bırakma gerçekleşti. Öğrencilerin sabah saatlerinde itibaren başlattığı boykota, akademisyenler ve çalışanlar grevle destek verdi.

ODTÜ'DE POLİS SALDIRISI
Öğrenciler, hocalar ve işçiler ODTÜ'de boykot ve grevle tek yumruk oldu. ODTÜ'lü öğrenciler sabah itibariyle boykota başladı. Akademisyen ve üniversite emekçileri de Eğitim Sen Ankara 5 No'lu Şube'nin çağrısıyla iş bıraktı. İş bırakma nedeniyle yemekhane ve kütüphane kapandı. Öğlen saatlerinde Tez-Koop-İş üyesi işçiler de iş bıraktı.
Fizik önünde toplanan kalabalık, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlğı'na yürümek istedi. A1 Kapısı'na gelindiğinde "tek şerit kapatarak yürüyebilirsiniz" diyen polis, daha sonra sözünden cayarak dağılın anonsu yapmaya başladı. Ardından polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırıya başladı.

A.Ü. GİRİŞİNDE KÖMÜR VE BARET
Soma Maden Ocağı'nda gerçekleşen maden kazasında hayatını kaybeden işçiler için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampusü'ndeki öğrenciler dersleri boykot etti. Öğrenciler, derslik kapılarına madenci fotoğrafı astı; fakültelerin giriş kapılarına ise kömür ve baret bırakıldı. Ayrıca üniversitenin Gölbaşı kampüsünde yapılan eyleme Gazi Üniversitesi'nden geldikleri belirtilen Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri saldırdı.
DTCF'de “Hükümet istifa” sloganı atan öğrenciler dersleri boykot ederek oturma eylemi yaptılar.

BEYTEPE
Soma Maden Ocağı'nda dün saat 15.00'te meydana gelen kazada yaşamını yitiren işçiler için Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü yemekhanesi önünde toplanan ve Yıldız Amfi'ye geçen öğrenciler dersleri boykot etti. “Beytepe uyuma Soma için boykota” sloganıyla tüm kampüsü dolaşan öğrenciler, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde günlerdir eylem yapan Yatağan işçilerinin yanına gittiler.

LİSELİLER DE EYLEM YAPTI
Çankaya Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde yaptıkları oturma eylemiyle "SOMA" yazdılar. Mamak Tuzluçayır'da da lise öğrencileri okul çıkışında eylem yaptılar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gür İplik işçileri iş bıraktı

SONRAKİ HABER

İnönü Üniversitesi\'nde Soma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...