14 Mayıs 2014 06:00

Başkentgaz neyin peşinde?

Özelleştirilen Başkent Doğalgaz AŞ’nin tüm tepkilere rağmen ön ödemeli sayaçların arızalarını gidermemesi akla “Vatandaş yeniden faturalı sayaca geçişe mi zorlanıyor” sorusunu getirdi.

Başkentgaz neyin peşinde?
Paylaş

Suat İNAL
Ankara


Özelleştirilen Başkent Doğalgaz AŞ’nin tüm tepkilere rağmen ön ödemeli sayaçların arızalarını gidermemesi akla “Vatandaş yeniden faturalı sayaca geçişe mi zorlanıyor” sorusunu getirdi.

Son haftalarda doğal gaz sayaçlarında meydana gelen arızaları, defalarca bildirmelerine rağmen giderilmediğini belirten aboneler, “Faturalı sayaca geçmemiz için bize şantaj mı yapıyorlar” diye soruyor. Şirket görevlileri ise “Baskı yapmıyoruz, tavsiyede bulunuyoruz” açıklaması yapıyor. Tüketici örgütleri de duruma tepkili.

DEPOZİTO 406 TL

Yaşadıklarını çeşitli şikayet sitelerinde de paylaşan vatandaşlar, “Zaten bu ön ödemeli sayaçları bize baskıyla satın aldırdılar. Şirket özelleşince de bu defa faturalı sayaca geçiş baskısı yapıyorlar. Depozito ücreti olarak da 406 TL istiyorlar” dediler.

Şikayetvar.com adlı siteye yaşadıklarını anlatan Nuri Ö. isimli vatandaş “Yaklaşık bir ay önce ön ödemeli sayacımın ekranında görüntü olmadığını bildirmeme rağmen gelmediler. Sayacımı faturalıya döndürmem gerektiğini söylediler. Özelleşmeden önce bu tür ihbarları anında değerlendiriyorlardı. Şimdi bu ilgisizlik neden? Hizmeti layıkıyla yürütemeyecek iseniz neden bu işi aldınız?​” yazdı.

‘BASKI DEĞİL, TAVSİYE’ (!)

Gazetemize bilgi veren çağrı merkezi görevlisi ise baskı yapmadıklarını ancak vatandaşa faturalı sayaca geçmeyi “tavsiye” ettiklerini söyledi.
Geçen yıl Başbakan Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Torunlar Gıda’nın satın aldığı Başkent Doğalgaz AŞ yöneticileri bir süredir faturalı sayaca geçiş uygulamasını başlatacaklarına ilişkin açıklama yapıyordu. “Gazı peşin satıyorsak peşin almamız lazım” gibi ifadeler kullanan yöneticiler, vatandaşın gaz için daha fazla ödeme yapmasının yollarını aradıklarının sinyallerini vermişti.

THD: AMAÇ SOYGUN VE VURGUN

Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan Tüketici Hakları Derneği (THD) Genel Başkanı Turhan Çakar, Başkent Doğalgaz’ın özelleştirilmesinin ardından çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek önümüzdeki günlerde bu konuda kamuoyunu detaylı olarak bilgilendireceklerini söyledi. Şirketin tüketicileri faturalı sayaçlara geçişe zorladığı yönünde de çok sayıda şikayet olduğunu belirten Çakar, şirketin yasal dayanağı bulunmayan bu uygulamasının suç teşkil ettiğini söyledi. Çakar, özelleşen kurumların kar amacıyla “Tüketiciden nasıl daha çok para koparırım” anlayışıyla hareket ettiğine dikkat çekti. Asıl niyetin doğalgaz fiyatındaki artışlardan korunmak isteyen vatandaşların peşin gaz satın almasını önlemek olduğunu ifade eden Çakar, uygulamayı “vurgun ve soygun” olarak değerlendirdi. Çakar, Başkent Doğalgaz AŞ’yi yasa dışı uygulamalara son vermeye çağırdı

ÖNCEKİ HABER

Soma Holding kömür maliyetini nasıl düşürdü?

SONRAKİ HABER

İşçilere sendikadan ‘istifa et’ rüşveti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...