13 Mayıs 2014 14:57

Aliağa Belediye işçileri aileleri ile direnişte

Aliağa Belediyesi taşeron işçilerinin direnişi kararlılıkla sürüyor. İşten atılan işçiler belediye binası önündeki Demokrasi Meydanı’nda imza toplayarak beklerken, bir grup işçi ailesi Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kapısında oturma eylemi yapıyor.

Aliağa Belediye işçileri aileleri ile direnişte
Paylaş

Turan KARA
İzmir


Aliağa Belediyesi taşeron işçilerinin direnişi kararlılıkla sürüyor. İşten atılan işçiler belediye binası önündeki Demokrasi Meydanı’nda imza toplayarak beklerken, bir grup işçi ailesi Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kapısında oturma eylemi yapıyor. Kapı önünde küçük çocuklarıyla bekleyen kadınlar işçilerin ve araçların işe çıkmalarını engelliyor. İşe çıkamayan temizlik işçileri de sorunun bir an çözülmesini ve atılan arkadaşlarının geri alınmasını bekliyor. Her gün 2 saat oturma eylemi yapan kadınlar bundan sonra gece gündüz kalkmayacaklarını söyleyerek işten çıkarılan ailelerinin yerine başkalarının işe alınmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

CUMA GÜNÜ KİTLESEL EYLEM

Direniş çadırı önünde Aliağa halkından toplanan imzalar Belediye Başkanına sunulacak. İşçilerin oluşturduğu komite içinde olan Nihat Uluç, Başkanın işten çıkarma gerekçesini tasarruf olarak açıkladığını belirterek, “Biz insanız, insanlardan tasarruf edilmez” dedi. Başkanın geri adım atmayacağını söylediğini ifade eden Uluç, “Biz de geri adım atmayacağız, biz haklıyız. Aliağa halkı, sendikalar, partiler, sivil toplum kurumları da bizden yana. Cuma günü yapacağımız kitlesel eylemle bu desteği ve yalnız olmadığımızı tekrar görecek” dedi.

KADINLAR ŞANTİYE ÖNÜNE ÇADIR KURDU

Temizlik şantiyesi önünde küçük çocuklarıyla bekleyen kadınlar, işten atılan işçilerin kiminin eşi, kiminin annesi. Şantiye önünde bekleyerek yakınlarının mücadelesine katılmış. Önceleri günde 2 saat bekleyip dağılan kadınlar artık gece gündüz beklemeye başlayacaklarını belirtiyor. “Bizler elinde sadece eski bir gecekondusu olan, emeği ile geçinen insanlarız. Belediyeyi zarara uğratanlar başkaları. Neden bizimle uğraşıyorlar” diye soran kadınlar sessiz kalırlarsa gecekondularının da ellerinden alınacağını düşünüyor. Şantiye önünde bekleyen kadınlardan Gönül İme ve arkadaşları, “Hasta eşlerimiz, asker çocuklarımız, talebelerimiz var. Belediye başkanı koltuğa oturalı 20 gün oldu ve başımıza böyle bir iş açtı. Ne yapacağız, kime sığınacağız, nereye gideceğiz? Biz burada devam edeceğiz, haklarımızı alana kadar işçilerimiz geri dönene kadar burada bekleyeceğiz” dedi.

İme, “Onlar rahat uyuyabiliyor yataklarında ama biz uyuyamıyoruz. Gece kondu dışında hiçbir şeyimiz yok bizim, onlar belediye sayesinde zengin olanlara baksın, gücü yetiyorsa onlarla uğraşsın” diyerek, eş ve çocuklarının işe geri alınmasını yerlerine başka işçi alınmamasını istediklerini belirtti.

Şantiye içinde bekleyen ve dışarı çıkamayan temizlik işçileri de kapıyı kapatan kadınlara destek veriyor. “Herkes hakkını ve ekmeğini korumak için çabalıyor” diyen işçiler, işten atılan arkadaşlarının yanlarında olduklarını ifade ediyorlar. Tekin Kerim kadrolu işçilerden biri ve direnişteki arkadaşlarını desteklediğini belirterek, devam etti: “Evine ekmek götüremeyen insanların mücadele etmekten başka yolları yok. İşçilere sorgusuz sualsiz ‘bankamatikçi’ sıfatı yapıştırılması herkesi incitti. Gerçekten çalışmayanları tespit etmeden çalışanları işten atarsan sonuç bu olur. Umut ediyoruz ki yapılan yanlıştan dönülür ve işçiler geri alınır. Çalışan işçiler olarak bunu bekliyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

AKP\'li Mamak Belediyesi\'nde sürgünler başladı

SONRAKİ HABER

Siverek’te tecavüze öfke

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...