13 Mayıs 2014 14:14

Mehmet İstif yaşamını yitirdi

Mersin'de 20 Haziran'daki Gezi Parkı eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkılan ve bu nedenle dil kökü kanseri olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Mehmet İstif yaşamını yitirdi.

Mehmet İstif yaşamını yitirdi
Paylaş

Mersin'de 20 Haziran'daki Gezi Parkı eylemi sırasında yüzüne biber gazı sıkılan ve bu nedenle dil kökü kanseri olduğu iddia edilen 36 yaşındaki Mehmet İstif yaşamını yitirdi.

Yazılım Uzmanı Mehmet İstif, 17'nci Mersin Akdeniz Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda gerçekleşen Taksim Gezi Parkı protestolarına katıldı. Polisler, eylemcileri biber gazı ile müdahale edip, dağıttı. Sıkılan biber gazından Mehmet İstif de etkilendi. 40 cm'den yüzüne biber gazı sıkılan İstif, ertesi gün yüzünde, ağzında oluşan kızarıklık ve şişlikler nedeniyle Toros Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada muayene edilen İstif'e enfeksiyon tanısı konulup, tedavisi için sprey türü ilaçlar verildi. Ancak Mehmet İstif'in ağzındaki yaralar daha da kötüleşti. Birkaç gün sonra Mehmet İstif, Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gitti. Kulak burun boğaz polikliniğindeki muayenesinde 'alerjik reaksiyon' tanısı konulan Mehmet İstif, geçen 24 Temmuz'da aynı hastanede ameliyat edildi. İstif'in dilinde oluşan mukoza operasyonla temizlendi. Bu ameliyatın ardından İstif, konuşma ve beslenme güçlüğü çekmeye başladı.

KANSER TEŞHİSİ KONULDU

Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi edilen Mehmet İstif'e biyopsi yapıldı. Dilindeki yaranın dil kökü kanserine dönüştüğü saptandı. Radyoterapi ve kemoterapi tedavisine başlandı. İstif yazılım işini yaptığı işyerini kapatmak zorunda kaldı. İstif sadece emekli olan babası tarafından maddi destek görerek tedavisini sürdürmeye çalıştı.

Hastalığı ilerleyen İstif,  götürüldüğü  Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Kanser nedeniyle dilinin bir bölümü de alınan İstif, şiddetli ağrılar, enfeksiyon ve yüksek ateş nedeniyle uzun süre ölümle boğuştu. İstif,  yoğun bakımda tedavisi sürerken bugün öğlen saatlerinde yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sıva yaparken elektrik akımına kapıldı

SONRAKİ HABER

Boş sokağa bile gaz attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...