13 Mayıs 2014 13:02

Medeni'nin vurulduğu an dosyada; Halka kurşun yağmuru

Kalekol inşaatını protesto gösterisi sırasında askerlerin kitlenin üzerine ateş açması sonucu Medeni Yıldırım’ın yaşamını yitirdiği olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde askerlerin aralıksız ateş ettiği görülüyor.

Medeni\'nin vurulduğu an dosyada; Halka kurşun yağmuru
Paylaş

Kalekol inşaatını protesto gösterisi sırasında askerlerin kitlenin üzerine ateş açması sonucu Medeni Yıldırım’ın yaşamını yitirdiği olaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde askerlerin aralıksız ateş ettiği görülüyor.  

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 28 Haziran 2013’te Kalecik Jandarma Karakolu yanındaki kalekol inşaatının yapımının protestosu sırasında askerlerin ateş açması sonucu yaşamını yitiren Medeni Yıldırım’ın vurulduğu ana ilişkin askerler tarafından çekilen görüntüler soruşturmayı yürüten Lice Cumhuriyet Başsavcılığının dosyasına girdi. Askerlerin kitlenin üzerine gaz bombası yağdırdığı görüntülerde silah sesleri hiç kesilmiyor.

Radikal gazetesinin yayınladığı görüntüler, bir jandarma nöbet kulübesinden çekilmiş. Görüntülerde, içlerinde kadınlar, yaşlılar ve gençlerin de olduğu çok sayıda kişi slogan atarak, kalekol inşaatı önüne geliyor. Görüntülerde ‘Savaş değil, barış istiyoruz’ yazılı pankart taşıyan kitlenin içinden bazı gençler kalekol inşaatının olduğu bölgeye taş atıyor. Bu andan sonra askerler kitlenin üzerine gaz bombası yağdırırken, aralıksız olarak silah sesleri duyuluyor. Bu sırada Jandarmaların ‘Komutanım’ dediği bir kişi, “Çekil, bırak telefonu, ben ayaklarının altına nişan alacağım’ diyor. Ardından jandarmaların bulunduğu noktadan topluluğa doğru ateş ediliyor. Yine nöbet kulübesindeki bir jandarmaya ait cep telefonundan çekildiği anlaşılan görüntülerde, ekranda kitleye doğrultulmuş, uzun namlulu bir tüfek beliriyor. Ve silah sesleri görüntüler boyunca devam ediyor.
Askerlerin ‘komutanım’ dediği kişi “Ateş ediyorum, çekil oradan” diye emir veriyor. Bu sırada da jandarma karakolunun her yanından kurşun sesleri geliyor. Görüntülerde askerlerin kitleye küfrettiği de duyuluyor.

KURŞUN YAĞMURU

Soruşturma dosyasında karakol çevresinde askerlerce atılmış mermilere ait 317 kovan ile göstericilerin attığı ileri sürülen patlamamış iki el yapımı bomba bulunduğu bilgisinin yer aldığı da belirtildi. Bilirkişi incelemesinde 156 kovanın 21 ayrı G-3 marka tüfekle, 133 kovanın beş ayrı tek atımlık tüfekle, 26 kovanın tam otomatik silahla atıldığı saptandı. Medeni Yıldırım’ın ölümüne neden olan mermi çekirdeği ise bulunamadı.

BAŞÇAVUŞ: HAVAYA ATEŞ AÇTIK

Dosyada ifadesi yer alan Uzman Jandarma M.Ü, Başçavuş S.A.Y’nin 5-6 el ateş ettiğini belirterek, “Protestocuları hedef alıp almadığını bilmiyorum” dediği öğrenildi. S.A.Y. ise uyarı amaçlı olarak havaya ateş açtığını öne sürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İskenderun Belediyesi\'nde taşeron işçiler yine iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Rusya, ABD’den rövanşı aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...