13 Mayıs 2014 09:26

Nijerya: Boko Haram'ın lideri ölü

Nijerya emniyetine bağlı gizli servisin sözcüsü Marilyn Ogar’ın yaptığı açıklamada ise “Boko Haram’ın bir marka haline geldiği, herhangi birinin herhangi bir ismi kullanarak ortaya çıkabileceği” ifade edilerek, gerçekte Ebubekir Şekau’nun ölü olduğu belirtildi. Nijerya hükümeti bir süredir bu iddiayı dile getiriyor.

Nijerya: Boko Haram\'ın lideri ölü
Paylaş

Nijerya’da 200’ü aşkın kızın radikal İslamcı Boko Haram örgütü tarafından kaçırılması sonrası aramalar devam ediyor. ABD, uçakları ve uydu sistemleriyle aramalara katılırken Boko Haram’ın dün yayımladığı videonun etkileri de sürüyor.

Kaçırılan kızların bazılarının ekrana getirildiği videoda örgütün lideri Ebubekir Şekau olduğunu belirten bir kimse kızların özgürlüğü için tüm tutuklu militanlarının serbest bırakılmasını şart koşmuştu.

Nijerya emniyetine bağlı gizli servisin sözcüsü Marilyn Ogar’ın yaptığı açıklamada ise “Boko Haram’ın bir marka haline geldiği, herhangi birinin herhangi bir ismi kullanarak ortaya çıkabileceği” ifade edilerek, gerçekte Ebubekir Şekau’nun ölü olduğu belirtildi. Nijerya hükümeti bir süredir bu iddiayı dile getiriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail davası veya bir anne kaç kere ölür?

SONRAKİ HABER

İspanyol kadın politikacı sokak ortasında vurularak öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...