22 Haziran 2011 11:01

Libya’da yine uçak düştü

LİBYALI muhaliflerin Kaddafi rejimini devirmeye yönelik operasyonları sürerken, özellikle taraflar arasında sık sık el değiştiren Misrata ve yakınlarındaki Definiye’de şiddetli çatışmalar meydana geliyor. İsyancılar Trablus’a ilerlemeye çalışırken, Kaddafi güçleri de kaybettikleri toprakları geri alma peşinde.İsyancı

Libya’da yine uçak düştü
Paylaş

LİBYALI muhaliflerin Kaddafi rejimini devirmeye yönelik operasyonları sürerken, özellikle taraflar arasında sık sık el değiştiren Misrata ve yakınlarındaki Definiye’de şiddetli çatışmalar meydana geliyor. İsyancılar Trablus’a ilerlemeye çalışırken, Kaddafi güçleri de kaybettikleri toprakları geri alma peşinde.

İsyancılar Defniye’de, Kaddafi güçlerine roketler ve makineli tüfeklerle karşı koymaya çalışıyor. Kaddafi’ye bağlı birliklerse, Misrata kentinin merkezine 4 roket fırlattı.

Öte yandan ABD, Libya’da düşen ve Kaddafi rejiminin Apaçi tipi helikopter olduğunu ileri sürdüğü helikopterin, yeni bir tip insansız Amerikan hava aracı (dron) olduğunu açıkladı. Libya televizyonu, başkent Trablus’un doğusundaki Zlitan bölgesi yakınında düşen bir helikopterin enkazının görüntülerini yayınlamıştı.

NATO ise Libya’da keşif uçuşu yapan pilotsuz bir helikopterinin radardan kaybolduğunu belirtmiş ancak helikopterin düşürüldüğünü yalanlamıştı.

Helikopterin teknik arıza sonucu düştüğü öne sürüldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BM’de ikinci Ban dönemi

SONRAKİ HABER

Bahreyn’de muhaliflere müebbet hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa