13 Mayıs 2014 06:00

Antep’te festival zamanı

4. Nar Film Festivali’nde, Türkiye Sineması’nın 100. Yılı olması vesilesi ile 'Muhsin Bey' filminin restore edilmiş özel gösterimi gerçekleşecek. Gecede Şener Şen, Uğur Yücel ve Necip Sarıcı’ya onur ödülleri verilecek.

Antep’te festival zamanı
Paylaş

Fatma KESKİNTİMUR
Gaziantep


Gaziantep’te kültür-sanat alanında birçok ilke imza atan Nar Sanat Derneği, bu yıl dördüncüsünü düzenlediği film festivaliyle yine Gazianteplileri sinemanın önemli isimleriyle ve onlarca filmle buluşturuyor. 4. Nar Film Festivali, bu yıl Türkiye Sineması’nın 100. yılı olması vesilesiyle 15 Mayıs’ta gala gecesinde, sinemanın emektarlarından Şener Şen, Uğur Yücel ve Necip Sarıcı’ya onur ödülleri vererek izleyiciye merhaba diyecek.
İlki 2010 yılında gerçekleşen Nar Film Festivali geçen yıl, aralarında Zeki Demirkubuz, Onur Ünlü gibi isimlerin de yer aldığı çok sayıda yerli ve yabancı yönetmen, oyuncu, senaristi
3. Nar Film Festivali aracılığıyla Antep’teki sinemaseverlerle buluşturdu.
Bu yıl 4.’sü düzenlenen Nar Film Festivali 15-21 Mayıs tarihleri arasında M1 Nakıpali Sinemasında Antepli sinemaseverlerle buluşacak.

ŞENER ŞEN VE UĞUR YÜCEL NAR FİLM FESTİVALİNDE
M1 Nakıpali Sinemasında düzenlenecek gala gecesinde, bu yıl Türkiye Sineması’nın 100. Yılı olması vesilesi ile, 15 Mayıs Perşembe saat 19.30’da düzenlenecek kokteylin ardından “Muhsin Bey” filminin restore edilmiş özel gösterimi gerçekleşecek. Sinemaya emek veren Şener Şen, Uğur Yücel ve Necip Sarıcı’ya onur ödülleri verilecek.

100. YILINDA TÜRKİYE SİNEMASI KONUŞULACAK
Festival, 15 Mayıs Perşembe saat 16.00’da Öğretmenevi bahçesinde gerçekleşecek olan “100. Yılında Türkiye Sineması” konulu panelle başlayacak. Panele, Senarist ve Yapımcı Önder Çakar, Radikal Gazetesi Sinema Yazarı Şenay Aydemir, Yapımcı Necip Sarıcı ve Altyazı Dergisi’nden Gökşen Aydemir konuşmacı olarak katılacak. Yeşilçam’ın ilk yıllarından bugüne Türkiye sinemasının yüz yıllık serüveninin konuşulacağı panelde, dünya sinemasının etkileri, ‘90’lar sonrası sinema ve bugünün politik ve kültürel atmosferinin Türkiye sinemasına yansımaları da panelin alt başlıkları olarak tartışılacak.  

SİNEMASEVERLER YİNE FİLME DOYACAK
Viyana Belediyesinin de filmler ve konuklarla katkı sunduğu festival, bu yıl da çok sayıda yerli ve yabancı filmi ve konuğu Gazianteplilerle buluşturacak.
Coen kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı “Sen Şarkılarını Söyle”, İstanbul Film Festivali’nde ödül alan Kazım Öz filmi; “Bir Varmış, Bir Yokmuş”, Lusin Dink’in yönettiği Saroyan Ülkesi, Mahmut Fazıl Coşkun’un yönettiği “Yozgat Blues” ve Deniz Akçay’ın yönetmenliğini üstlendiği “Köksüz” festival programında yer alacak onlarca filmden sadece bir kaçı.
Nar Sanat Derneği’nde düzenlenecek söyleşilerin yanı sıra bu yıl ilk kez festivalle eş zamanlı atölyeler de yer alacak. Yeni Sinemacılar’ın kurucularından Senarist Önder Çakar’ın yöneteceği senaryo atölyesinin yanı sıra, festivale konuk olarak katılacak olan pek çok yabancı ve yerli sinemacının ortak katılımıyla belgesel atölyesi de festival kapsamında genç sinemacı adaylarının katılımına açık olacak.

VİYANA BELEDİYESİNDEN DESTEK VAR GAZİANTEP BELEDİYESİNDEN YOK
Gaziantep’in en kapsamlı sanat etkinliği olan Nar Film Festivali’ne Nar Sanat Derneğinin tüm gayretlerine rağmen Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi hiçbir katkı sunmayarak böyle bir organizasyonun dışında kaldılar.
Kentin kültür sanat hayatına önemli bir katkı sunan festival, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da festival programının bir ayağını da Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirmek istedi. Sinema-televizyon bölümü olan bir üniversitede, hem film gösterimleri hem de yerli ve yabancı konukların katılacağı atölye çalışmaları, öğrencilere önemli olanaklar sunabilirdi. Fakat etkinliğin dışında kalmayı tercih eden Rektörlük, üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek programlara da izin vermedi.
Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi de,  festivalin tanıtımı için dahi, festival komitesinin hiçbir talebine yanıt vermedi. Viyana Belediyesinin bile  pek çok açıdan destek verdiği ve her yıl binlerce insanın katıldığı festivale Gaziantepli Belediyenin hiçbir destek vermemesi Gaziantepli sanatseverlerin tepkisine neden oluyor. 

Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye http//narsanat.org, www.facebook.com/pages/Nar-Film-Festivali ve https://twitter.com/NarSanatAntep adreslerinden ulaşabilirsiniz.
Nar Sanat Derneği: Akyol Mahallesi Beyaz Mehmet Sokak No: 16 Şahinbey/Gaziantep

ÖNCEKİ HABER

Tanık Yapıcı, cinayeti adım adım anlattı

SONRAKİ HABER

22 sanatçıdan özgürlüğün renkleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...