12 Mayıs 2014 19:26

Gazetecilik, ifade ve düşünce özgürlüğü yargılandı

“KCK Basın Komitesi” davasında tahliye olan gazeteci Yüksel Genç, gazetecilik, ifade ve düşünce özgürlüğünün yargılandığını söyleyerek, “Hükümet aslında, bizi bırakmak zorunda kaldı. Hükümet bizi tahliye ederek ‘bakın cezaevlerinde gazeteciler yoktur’ demeye getiriyor” diye konuştu.

Gazetecilik, ifade ve düşünce özgürlüğü yargılandı
Paylaş

“KCK Basın Komitesi” davasında tahliye olan gazeteci Yüksel Genç, gazetecilik, ifade ve düşünce özgürlüğünün yargılandığını söyleyerek, “Kürt sorununun çözümü için gelinen kritik süreçte hala cezaevlerinde ölümü bekleyen kelepçeli ağır tutsaklar bulunuyor. Hükümet aslında, bizi bırakmak zorunda kaldı. Hükümet bizi tahliye ederek ‘bakın cezaevlerinde gazeteciler yoktur’ demeye getiriyor” diye konuştu.

“KCK Basın Komitesi” davasında 29 aydır tutuklu bulunan gazeteci Yüksel Genç kaldığı Bakırköy L Tipi Cezaevi’nden çıktı. Genç’i karşılamaya ailesinin yanı sıra KCK ana dava ve basın davasından tahliye olan kadınlar ile BDP İstanbul İl eş başkanları Arife Çınar ve Emrullah Bingül karşıladı.

‘YAPTIĞIMIZ GAZETECİLİK NEDENİYLE HUKUKSUZCA YARGILANDIK’


Genç, yaptığı açıklamada tahliye olurken bir yanının içeride kaldığını belirterek, “ Geride 27 arkadaşımı bıraktım. Bu arkadaşlarımın çoğu hukuksuz yargılanmalar sonucu 19 -20 yıldır cezaevinde. Bugün, aslında gecikmiş adalet desek de adalet gerçekleşmedi. Yaptığımız basın faaliyeti ve gazetecilik nedeniyle hukuksuzca yargılandık ve 44 arkadaşlarımızla birlikte yargılanmamamız devam edecek” dedi. Gazetecilik, ifade ve düşünce özgürlüğünün yargılandığına dikkat çeken Genç, “Kürt sorununun çözümü için gelinen kritik süreçte hala cezaevlerinde ölümü bekleyen kelepçeli ağır tutsaklar bulunuyor. Hükümet aslında, bizi bırakmak zorunda kaldı. Hükümet bizi tahliye ederek ‘bakın cezaevlerinde gazeteciler yoktur’ demeye getiriyor” diye konuştu.

29 aydır gazetecilik faaliyetlerinden dolayı içeride olan Genç, 1999 yılında Kandil’den gelen Barış Grubu’nda yer almış ve örgüt üyeliğinde de 5 yıl cezaevinde kalmıştı. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yatağan işçisinden hükümete pankartlı uyarı

SONRAKİ HABER

İzmir’den Ali İsmail Davasına destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa