22 Haziran 2011 11:00

BM’de ikinci Ban dönemi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, bu göreve ikinci kez seçildi. Güvenlik Konseyi’nin tavsiyesi üzerine önceki akşam toplanan 192 üyeli Genel Kurul, Ban’ın 2016’ya kadar görevini sürdürmesi yönünde oy birliğiyle karar aldı.Ban Ki-moon yeniden seçilmesi sonrasında yaptığı ilk değerl

BM’de ikinci Ban dönemi
Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, bu göreve ikinci kez seçildi. Güvenlik Konseyi’nin tavsiyesi üzerine önceki akşam toplanan 192 üyeli Genel Kurul, Ban’ın 2016’ya kadar görevini sürdürmesi yönünde oy birliğiyle karar aldı.
Ban Ki-moon yeniden seçilmesi sonrasında yaptığı ilk değerlendirmede, “dünyanın karşılaştığı sorunları çözmek için yılmadan çalışmaya devam edeceğini” kaydetti.

67 yaşındaki Ban’ın adaylığına Türkiye de açık destek veriyordu. Beş yıldır Birleşmiş Milletler genel sekreterliği görevini yürüten Güney Kore’nin eski Dışişleri Bakanı Ban Ki-moon’u, yeni süreçte Arap isyanlarından, İsrail-Filistin barışına; küresel ısınmadan, BM’de reforma kadar birçok zorlu mesele bekliyor. İkinci Ban dönemi 1 Ocak 2012 itibariyle başlayacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

“Fatma, Ali ve Diğerleri”

SONRAKİ HABER

Libya’da yine uçak düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...