22 Haziran 2011 10:51

Yargıda atamalara ‘darbe’ benzetmesi

YARGI-SEN, Demokrat Yargı ve YARSAV üyeleri, HSYK 2011 Yaz Kararnamesi ile 1816 adli hakim ve savcı ve 254 idari hakimin yerlerinin değiştirilmesine dün Ankara Adliyesi önünde eylem yaparak tepki gösterdi. Aralarında KESK, DİSK, Ankara Barosu, Çağdaş Hukukçular Derneğinin de bulunduğu çeşitli kurumların destek verdiği eylemde, “&O

Yargıda atamalara ‘darbe’ benzetmesi
Paylaş

YARGI-SEN, Demokrat Yargı ve YARSAV üyeleri, HSYK 2011 Yaz Kararnamesi ile 1816 adli hakim ve savcı ve 254 idari hakimin yerlerinin değiştirilmesine dün Ankara Adliyesi önünde eylem yaparak tepki gösterdi. Aralarında KESK, DİSK, Ankara Barosu, Çağdaş Hukukçular Derneğinin de bulunduğu çeşitli kurumların destek verdiği eylemde, “Özel yetkili HSYK’ya hayır”, “Bağımsız yargı istiyoruz”, “Yargıda adalet istiyoruz” dövizleri taşındı.

YARSAV Genel Sekreteri Leyla Köksal Tarhan, MGK’nın 7 numaralı bildirisini okudu. 12 Eylül darbesinin ilanı anlamına gelen bildiride, siyasi parti faaliyetlerinin yasaklandığı, DİSK, MİSK ile bu kuruluşlara bağlı sendikaların faaliyetlerinin durdurulduğu belirtildiğini belirten Tarhan, HSYK’nın, tıpkı iktidar partisi AKP gibi hiçbir muhalif sese tahammül edemediğini kaydetti. HSYK’nın kendisinden olan yargıç ve savcıları ödüllendirdiğini, kendisinden olmayanları ise sürgüne tabi tuttuğunu ifade eden Tarhan, “Bütün meslektaşlarımız hangi unvanla, nerede olursa olsun görevlerini yerine getireceklerdir” dedi.

Yargı-Sen Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da, “Bu görev değişiklikleri güvenceli olması gereken yargıçları, hiçbir güvencesi olmayan memurlarımızdan daha kötü bir duruma düşürmüştür” dedi.

‘YENİ ANAYASA ŞART’

Demokrat Yargı Genel Sekreteri Kemal Şahin, HSYK’nın her kararname ile yargıdaki iktidarın stratejik tüm noktalarındaki yerlerini daha sık dokunmuş bir hale getirdiğini belirtti. Şahin, bu sürecin mağdurlarının sadece muhalif kesimler değil, mağdurların aslında “Hak ettikleri hukuk güvenliğine kavuşamamış ve kendisine yargı iktidarının dar koridorlarında yer bulamamış tüm hakim ve savcılar” olduğunu söyledi. Şahin, HSYK’nın 8 aylık icraat sürecinde yeni bir anayasa ile yeni bir yargı ve yeni bir yargı idaresinin kurulmasının şart olduğuna dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kardeş kanı dökmemek için

SONRAKİ HABER

‘Seyirciye ulaşamayan’ filmlere destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa