11 Mayıs 2014 17:41

Başbakan Erdoğan yeniden Berkin Elvan'ı hedef aldı

AKP 22. İstişare Toplantısı'nın kapanışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirirken, polisin attığı gaz bombası ile yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı hedef aldı. Erdoğan, "Yatıyorlar kalkıyorlar Berkin Elvan. O da bunu diyor. Yüzünde maskesi var. Sapanı, cebinde patlayıcı var. Malum medya ekmek almaya giderken diyor. Ekmek almaya patlayıcı ve sapan ile mi gidiyorlar" dedi.

Başbakan Erdoğan yeniden Berkin Elvan\'ı hedef aldı
Paylaş

AKP 22. İstişare Toplantısı'nın kapanışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirirken, polisin attığı gaz bombası ile yaşamını yitiren Berkin Elvan'ı hedef aldı. Erdoğan, "Yatıyorlar kalkıyorlar Berkin Elvan. O da bunu diyor. Yüzünde maskesi var. Sapanı, cebinde patlayıcı var. Malum medya ekmek almaya giderken diyor. Ekmek almaya patlayıcı ve sapan ile mi gidiyorlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP 22. İstişare Toplantısı'nın kapanış töreninde konuştu. Erdoğan, istişare toplantısında ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi ve "Paralel örgüt" konularını ele aldıklarını belirtti. Erdoğan, "Başbakanlara, hesap soracak, hukuk katili hukukçulara artık hiç kimsenin eyvallahı yok. Herkes haddini, konumunu sınırını bilecek. Siz babalarınızın dedelerinin çarpık istikametinde yürümek isteyebilirsiniz. Babalarınız dedeleriniz gibi siyasete parmak sallamak isteyebilirsiniz. Ama biz babalarımızın dedelerimizin kutlu ve şanlı izinden yürüyoruz" ifadesini kullandı.

FEYZİOĞLU ELEŞTİRİSİ


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştay toplantısında konuşma yetkisinin olmadığını savunan Erdoğan, "Bu bir gelenek olduğu için söz veriliyormuş. Yargıtay'da da bu şekilde yıllar yılı oldu. Kendisine 15 dakika konuşması söylenmesine rağmen 1 saat konuşuyor. Devlet protokolünde böyle bir şey olamaz. Zehir zemberek bir konuşma yapıyorsun. Seçilmişlere hücrelerine sinmiş kibirle parmak sallamaya yelteniyor. Devlet protokolünün karşısında ne konuşulacağını insan kendisine dert eder ve bunu düşünür. CHP kurultayının kürsüsünden değil Danıştay kürsüsünden konuşuyorsun" dedi. Erdoğan, Feyzioğlu'nun bütün siyasi konuları konuştuğunu ve siyasetçilere hiza vermeye çalıştığını kaydetti.

VAN SÖYLEMİNE KIZDI

Erdoğan, Feyzioğlu'nun Van depremine ilişkin söylediklerine insanın tahammül edemeyeceğini ileri sürdü. Erdoğan, "Aselsan'dan da bahsediyor. Ya sen kim Aselsan kim. HSYK yasasına da değiniyor. Van'da deprem oldu aynı gün ben ve arkadaşlarım süratle Van'a hareket ettik. Ankara'dan ilgili kurumlar yola çıktılar. İlk etapta 13 çadır kent 35 konteynır kent kurduk. Toplam 29 bin 486 konteynırı depremzedelerin hizmetine sunduk. 175 bin 70 afetzede geçici olarak bunlarda kaldı. Kalıcı konutların temelini 39 gün sonra attık. Bunların çoğu ilk yıl tamamlandı. Van, Erdemiz, Erciş'te 17 bin 489 konut yaptık. Evini yapana yardım yöntemi ile köylerde 6 bin konut yapıldı" dedi. Erdoğan, bunlardan Feyzioğlu'nun haberinin olmadığını ileri sürdü. Erdoğan, Van'da konteynır kent istismarı yapıldığını ileri sürerek, konteynırlarda kalanların hak sahibi olan afetzede olmadığını söyledi.

BERKİN ELVAN'I HEDEF ALDI

Konteynır kentlerinin kaldırıldığını ancak 67 ailenin bunu yapmadığını söyleyerek, BDP ve CHP'nin bu aileleri istismar ettiğini iddia etti. Erdoğan'ın, konuşmasının devamında 67 aile için sık sık "Hak sahibi olmayanlar" diye bahsetmesi dikkat çekti. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yatıyorlar kalkıyorlar Berkin Elvan. O da bunu diyor. Yüzünde maskesi var. Sapanı. Cebinde patlayıcı var. Malum medya ekmek almaya giderken diyor. Ekmek almaya patlayıcı ve sapan ile mi gidiyorlar. Aynı gün onun olduğu günde terör örgütü Burak Can'ı şehit ederken bu baro başkanı onu söylemiyor. Çünkü evinin önünde o kalabalığa kurban olmuştur. Burak istismara elverişli değildir. Diğerleri istismara elverişliydi. Bu isimler istismara açıktır. Her yıl yapacakları kutlamalar ile oy devşireceklerini zannedecekler." Erdoğan, Metin Feyzioğlu'nun dedesi Turan Feyzioğlu'nu da eleştirerek, gençlerin idamında imzası olduğunu söyledi.

CEMAATE 'PİS SU' BENZETMESİ

Erdoğan, adli açılışlardaki bu konuşma yöntemine de düzen vereceklerini ve kendisinin artık bu toplantılara katılmayacağını belirtti. Erdoğan, 30 Mart'ta milletin "paralel yapı" ile mücadele için kendilerine yetki verdiğini savunarak, "Paralel yapının ülkemize yönelik çok alçakça, haince ve üstünün örtülmesi mümkün olmayan bir saldırısı oldu. Karşınızda mertçe ortaya çıkan hedeflerini mertçe sergileyen bir yapı yok. Bunlar sütün içine karışmış pis suya benziyor. 30 yıl boyunca o ak sütün içine sınmışlar. Amaçları için bunlara her yol meşrudur" dedi.

'BİZ BU CADI AVINI YAPACAĞIZ'

Erdoğan, Gülen'e yeniden "Samimi isen suçun yok ise gel ülkene. Niye gelemiyorsun. Demek ki vatansever değil" diye seslendi. Erdoğan, yargıya da talimat vererek bu yapıya karşı cesur adımlar atılması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Eğer bu ülkeye ihanet edenlerin bir yerden başka bir yere atanması cadı avı ise evet biz bu cadı avını yapacağız. Oturdukları makamda her türlü eylemi yapanları bulup çıkardıkça gereğini yapacağız. Bunu bakan arkadaşlarımıza söyledim.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından AKP'nin toplantısı da sona erdi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

527 TL\'den fazla alan yoksul değilmiş!

SONRAKİ HABER

Talan projelerine karşı bedenlerini kuş yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...