22 Haziran 2011 10:45

Kürkçü ve Tüzel: Ortak tavıra uyarız

Yüksek Seçim Kurulunun Hatip Dicle kararına Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun milletvekillerinden tepki geldi.Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun seçilmiş milletvekilleri, YSK’nin Hatip Dicle’nin vekilliğini düşüren kararını değerlendirdi. Blokun Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “H

Kürkçü ve Tüzel: Ortak tavıra uyarız
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun seçilmiş milletvekilleri, YSK’nin Hatip Dicle’nin vekilliğini düşüren kararını değerlendirdi. Blokun Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Hukuki mesnetten yoksun” olarak nitelendirdiği kararla ilgili “Hatip Dicle şahsında Kürt özgürlük hareketine gözdağı verilmek isteniyor” dedi. Kürkçü, “Hatip Dicle hakkında verilen karar hayati bir karardır. Diyarbakır’da yapacağımız toplantının ardından ortak tavrımızı sergileyeceğiz. Ve bu doğrultuda davranacağız” diye konuştu.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, kararın tamamen siyasi bir karar olduğunu söyledi. YSK’nin Dicle hakkında böyle bir karar vermek yerine milletvekili seçilen Dicle’nin durumunun değerlendirilmesini TBMM’ye bırakması gerektiğini ifade eden Tüzel, “Bu karar karşısında ortak bir tavır alarak, Dicle’nin milletvekilliğinin önündeki engelin kaldırılması için çalışmalıyız” diye konuştu. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bir seçim döneminin ardından

SONRAKİ HABER

İŞTE YSK’NIN ‘KAOS KARARI’NIN GEREKÇESİ!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...