11 Mayıs 2014 11:06

Barikat kuran Anteks işçilerinin bekleyişi sürüyor

Antalya'da tazminatlarını ve ücretleri alamadıkları için faaliyette olmayan fabrikayı işgal eden 250 işçi, sabaha kadar nöbetleşe uyuyup, yaktıkları ateş başında bekledi.

Barikat kuran Anteks işçilerinin bekleyişi sürüyor
Paylaş

Antalya'da tazminatlarını ve ücretleri alamadıkları için faaliyette olmayan Anteks iplik fabrikasını işgal eden 250 işçi, sabaha kadar nöbetleşe uyuyup, yaktıkları ateş başında bekledi.

Organize Sanayi Bölgesi'nde kapanan tekstil fabrikasının 250 işçisi, alacakları ödenmediği gerekçesiyle dün sabahtan itibaren fabrika önünde eylem başlattı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı ve iki ayrı arama noktası oluşturduğu fabrikada geceyi ateş başında geçiren işçiler, fabrika önüne çektikleri traktör ve çöp konteynerleriyle barikat kurdu. İşçiler, müdahale olursa içeride bulunan amonyak kazanlarını patlatacaklarını söyledi.

Toplam bin 200 işçinin 20 milyon TL alacağı olduğunu belirten işçiler, kendilerine çalışmayan fabrikanın yüzde 10'unun teklif edildiğini ancak bunu istemediklerini söyledi. İşçiler, yasal haklarını almak için mücadele ettiklerini vurguladı.

Fabrika CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın damadı Halil Ataman'a ait.

İşçiler, fabrika girişine 'İşçiler kardeş, patron kalleş', 'Biz hakkımızı istiyoruz', 'Dilenci değiliz paralarımızı istiyoruz' yazılı dövizler astı. (ANTALYA)

ÖNCEKİ HABER

GS Store saldırısına 18 yıla kadar hapis istemi

SONRAKİ HABER

Bu çiçekler Berkin’i vuranların annelerine

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...