22 Haziran 2011 10:40

Seçim sonrası yaşananlar

Seçim sonrasında sevinç ve hüzünler yaşandı. Gerek milletvekili adayları gerek parti yandaşları bu hüznü ve yahut kaşı sevinci yaşadılar.Bulunduğumuz mahallede buruk sevinç vardı CHP’lilerde. Çünkü umdukları yüzde kırkları bulamadılar. Ancak CHP genel başkanının balkon konuşmasında üç bu&cce

Seçim sonrası yaşananlar
Paylaş
Hasan Çelik

Seçim sonrasında sevinç ve hüzünler yaşandı. Gerek milletvekili adayları gerek parti yandaşları bu hüznü ve yahut kaşı sevinci yaşadılar.
Bulunduğumuz mahallede buruk sevinç vardı CHP’lilerde. Çünkü umdukları yüzde kırkları bulamadılar. Ancak CHP genel başkanının balkon konuşmasında üç buçuk milyon oydaş kazandık, bu yeni CHP çalışmasının ürünüdür, durmak yok iktidara yürümek için daha çok çalışmalıyız, daha çok halka gitmeliyiz. Heyecanını kaybetmemesi doğrusu ilgimi çekti. Ancak Kılıçdaroğlu şunun farkına varamıyor. Nasıl ki insanlarda kalıtsal hastalıklar var ise şuan CHP’ye oy verenler de fanatik CHP’lilerdir. Takım tutar gibi parti tutuyorlar, bu demek ki yüz yıllık kani olur mu yani… Daha önceki yazılarımda belirtiyordum, büyümenin yolu birleşmekten geçer, senliği benliği bırakalım. Topyekün bağımsız bir partinin şemsiyesi altında bir noktada sosyalizmi savunanlar, emeğe saygı duyanlar, özgürlük için demokratik bir ülkede yaşamak adına olmazsa olmazıdır.
Bu düşündüklerimi hayata geçirirsek ancak o zaman bizi sömürenlerden kurtulabiliriz. Siyasiler düşüncelerimize kulak versinler, kulaklarınızı yastığa dayayıp bizi  duymazlıktan gelmeyiniz. Birde BDP destekli bağımsız adayları kutluyorum. En çok da tanıdığımız için Emek Partisi Genel Başkanı Sayın Abdullah Levent Tüzel ve Sırrı Süreyya Önder’i İstanbul milletvekili oldukları için. Onların bizi Mecliste temsil edeceklerine hem de layıkıyla bu görevi yapacaklarına adım gibi eminim. Bu iki arkadaşımız CHP’deki vekillere eş değerdir, aynı zamanda onları ikiye katlar. Meclise yön vereceklerdir, onları izlemeye devam edin çünkü onlar Meclise siyaseti öğreteceklerdir. Siyaset nasıl yapılır onu onlara gösterecekler çünkü onlar ustalar, onlara başarılar diliyorum. Başarmak zorundalar başarı onların hakkı, onlara desteğimiz sürecektir.
Bu yazımda bir de İstanbul Kentsel Dönüşüm Yasası altında imar planlamaları ile yasalaşmış alanların yenilenmelerine, yasal standartların altında bulunan yerleşim alanlarının iyileştirmelerini, gerekli yolların genişletilmiş ve genişletilerek aynı zamanda yeşil alanların genişletilerek toplanma mekanları oluşturulmasını sağlamak amacıyla eski binaların ve deprem görmüş yapıların yıkılmasına açıkça şahsi görüşüm karşı değilim. Nasıl değilim halkı mağdur etmeden, rant sağlamayı düşünmeden, her iki tarafın çıkarları ve İstanbul’u yaşanır ve yaşanacak hale getirmek kaydıyla onay veriyorum. Ama astığım astık, kestiğim kestik derse topyekün karşılarında omuz omuza direneceğiz, haklarımızı arayacağız. Son söz olarak seçimde söylenen kırıcı sözleri tekrar Mecliste duymak istemiyoruz. Seçimden sonra dile getirebileceğim bunlardan ibarettir.

*İstanbul/Örnektepe

ÖNCEKİ HABER

Programlarda ‘erken tatil’ şifresi

SONRAKİ HABER

Bir seçim döneminin ardından

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...