22 Haziran 2011 10:39

Kadınlar Azadiya Welat için yürüdü

Türkiye’de günlük yayın yapan tek Kürtçe gazete olan Azadiya Welat gazetesinin 9. kez kapatılmasına Demokratik Özgür Kadın Hareketi tepki gösterdi.Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenlerinin de destek verdiği eylem dün akşam Taksim Tramvay durağından başladı. Kürtçe ve Türkçe sloganl

Kadınlar Azadiya Welat için yürüdü
Paylaş

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bileşenlerinin de destek verdiği eylem dün akşam Taksim Tramvay durağından başladı. Kürtçe ve Türkçe sloganlarla gazetenin 15 günlüğüne kapatılmasını protesto eden kadınlar Galatasaray Lisesi önüne yürüdü.

Burada kadınlar adına açıklama yapan Hülya Yer, Azadiya Welat gazetesinin 1990’lı yıllarda yayın hayatına başladığını, defalarca kapatıldığını, başka başka isimlerle yayın hayatını sürdürmek zorunda kaldığını ifade etti.

AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana baskıların devam ettiğini kaydeden Yer, baskıların sadece gazetenin kapatılmasıyla sınırlı kalmadığını, gazetenin Yazı İşleri Müdürü Vedat Kurşun’a 166 yıl hapis verildiğini söyledi. Vedat Kurşun’un görevini devralan Emine Demir’e de 138 yıl hapis cezası verildiğini belirten Yer, iktidarı inkardan, asimilasyondan vazgeçmeye, halkın iradesine saygı göstermeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da gazeteciler sesini yükseltiyor

SONRAKİ HABER

Programlarda ‘erken tatil’ şifresi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...