10 Mayıs 2014 15:15

HDP Yalova'da 1 Haziran seçimlerine gireceğini açıkladı

HDP'li Yalova Belediyesi Eş Başkan Adayı Tuncay Turhanlı, 1 Haziran'da yeniden yapılacak yerel seçimler öncesi AKP ve CHP'nin gözünün HDP oylarına çevrildiğini belirterek, "1 Haziran'da HDP olarak seçimlere giriyoruz" dedi.

HDP Yalova\'da 1 Haziran seçimlerine gireceğini açıkladı
Paylaş

HDP'li Yalova Belediyesi Eş Başkan Adayı Tuncay Turhanlı, 1 Haziran'da yeniden yapılacak yerel seçimler öncesi AKP ve CHP'nin gözünün HDP oylarına çevrildiğini belirterek, "1 Haziran'da HDP olarak seçimlere giriyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yalova İl Örgütü, 1 Haziran'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP Yalova İl eş başkanları Abdullah Yazıtaşı ve Vildan Doğruyol, HDP Yalova Belediye Eş Başkan Adayı Tuncay Turhanlı, BDP Yalova İl Başkanı Mehmet Karaarslan, HDP MYK üyesi Sezai Temelli katıldı.

Toplantıda ilk sözü HDP Yalova İl Eş Başkanı Abdullah Yazıtaşı aldı. Yalova'da 30 Mart'ta yapılan seçimlerin iptal edildiğini, 1 Haziran'da ise tekrarlanacağını hatırlatan Yazıtaş, 1 Haziran seçimlerine de HDP olarak aynı belediye eş başkan adayları ile gireceklerini söyledi. Seçim çalışmalarını toplantılar ve mitingler yaparak sürdüreceklerini aktaran Yazıtaşı, "Yalova'da küçümsenmeyecek bir oy oranıyla 30 Mart seçimlerini tamamladık. Partimiz Yalova'da seçimleri 4'ncü sırada tamamlamıştır. 1 Haziran'da Yalova'da seçimlere tekrar katılma ve HDP'nin yerel yönetimlere bakış açısını AKP, CHP ve MHP anlayışının dışında üçüncü bir yol olarak 20 gün içerisinde yapacağımız çalışmalarla Yalova'da anlatarak seçimlere gireceğimizi açıklıyoruz" dedi. 30 Mart seçimlerinin şaibelerle dolu olduğunu söyleyen Yazıtaşı, "1 Haziran seçimlerinin daha demokratik ve şeffaf yapılmasını ve seçimlerin Yalova halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'OYLARIMIZ GASP EDİLDİ'

HDP'li Yalova Belediye Eş Başkan Adayı Tuncay Turhanlı, 30 Mart seçimlerinde hafızalarda kalan en önemli şeyin şaibeler olduğunu söyledi. Hilelerin halkın sandığa yansıyan iradesinden öte oyların nasıl ve kimler tarafından sayıldığı sorunsun akla geldiğini kaydeden Turhanlı, "HDP olarak zor koşullar altından seçime girdik ve rakip partilerin harcamış oldukları paraların sadece yüzde 1'i olan bir harcamayla bütün seçim çalışmalarımızı götürmeye çalıştık. Almış olduğumuz oy itibariyle kilit bir parti konumuna geldik" dedi. Oylarının AKP ve CHP tarafından bölündüğünü kaydeden Turhanlı, "Oylarımız gasp edildi. Bir şekilde kendi taraflarına kanalize edildi. Biz bu seçimlerde beklentilerimizin altında oy aldık" ifadelerini kullandı. 1 Haziran'da yenilenecek belediye başkanlığı seçimlerinde bütün partilerin gözünün HDP'nin aldığı oylarda olduğunu söyleyerek, "1 Haziran'da Yalova'da HDP ile seçime gireceğiz" dedi. HDP MYK üyesi Sezai Temelli de, 1 Haziran'da Yalova'da yapılacak seçimlere HDP olarak gireceklerini ve halkın desteğini beklediklerini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

PEN\'den TMK\'nın kaldırılması için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

İzmir Tabip Odası kurulunda yönetime eleştiriler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...