10 Mayıs 2014 13:54

Soruşturma ve sürgünlere karşı oturma eylemi yaptılar

Eğitim Sen Adana Şubesi son dönemde KESK üyelerine yönelik artan baskı, soruşturma ve sürgünlere karşı İnönü Parkı’nda oturma eylemi yaptı.

Soruşturma ve sürgünlere karşı oturma eylemi yaptılar
Paylaş

Eğitim Sen Adana Şubesi son dönemde KESK üyelerine yönelik artan baskı, soruşturma ve sürgünlere karşı İnönü Parkı’nda oturma eylemi yaptı.

KESK’e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerine karşı uygulanan sürgün ve cezaların son dönemde artmış olmasının tesadüf olmadığını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Karagöz, en temel sendikal faaliyetlerin bile suç sayıldığını belirtti. İfade özgürlüğünü önemseyen, savaşlar karşısında barışı savunarak demokratik tepkilerini gösteren üye ve yöneticilerine keyfi gerekçelerle sürgün edilmesi, görevden alınmak istenmesi hangi ileri demokrasi anlayışına, hangi hukuka sığar” diyen Karagöz, baskılara karşı hukuksal ve örgütsel mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. Açıklamanın ardından eğitim emekçileri oturma eylemi yaptı.

Adana’da 4-5 ve 17 Haziran tarihinde Gezi Direnişine destek ve taleplerini dile getirdikleri eylemlerden dolayı 140 Eğitim Sen üye ve yöneticisine soruşturma açılmış, il teftiş kurulu sendikal faaliyet gerekçesi ile ceza vermemiş ardından Teftiş Kurulu Başkanı görevden alınmıştı.

İdarecilerin Valiliklerce belirlenmesine ve stajyer öğretmenliğin 2 yıla çıkarılmasına karşı bir günlük iş bırakma eylemi yapan eğitimcilere soruşturma açılmıştı.
Son dönemlerde gerçekleştirilen operasyonlarla gözaltına alınan ya da tutuklanan eğitim sen üye ve yöneticileri hakkında yürüttükleri kamu görevleri ile ilgili hiçbir suçlama yöneltilmediği halde haklarında disiplin soruşturmaları var.

Toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefetten 10. Asliye mahkemesinde beraat eden emek ve meslek örgütlerinden 20 kişi hakkındaki karar savcılık tarafından Yargıtay’a taşındı. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

\'Evlatlarının kemiklerini arayan annenin günü mü kutlanacak\'

SONRAKİ HABER

TTB\'den uyarı: Acillerdeki kaos derhal çözülmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...