10 Mayıs 2014 12:39

Başbakan Danıştay törenini terk etti

Başbakan Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan törende konuşma yapan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki göstererek salonu terk etti.

Başbakan Danıştay törenini terk etti
Paylaş

Başbakan Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan törende konuşma yapan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki göstererek salonu terk etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki gösterdi. Feyzioğlu'nun konuşmasını 'Yanlış konuşuyorsun' diyerek bölen Başbakan Erdoğan'a 'Kızmayın sayın Başbakan'ım. Güzel bir şey söylüyorum. Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?' diye sordu. Bunun üzerine Başbakan Feyzioğlu'na 'Böyle bir edepsizlik olmaz ki' diye tepki gösterdi. Konuşması devam eden Feyzioğlu, Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri üzerine kürsüden; "Edepsizlik yapan ben değilim sayın Başbakan" dedi. Daha sonra konuşma metnini okumaya devam eden Feyzioğlu, konuşmasının sonunda 'Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam sayın Başbakan. Çok yapıcı bir konuşmaydı' dedi. Feyzioğlu'nun bu sözleri üzerine ayağa kalkan Başbakan Erdoğan; "Yasal hakkı da yok, ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz" diyerek tepkisine devam etti. 'Tamemen siyasi bir konuşma yapılıyor ya böyle bir şey olabilir mi?' diyen Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı Gül'ün sakinleştirmeye çalıştığı görüldü. Başbakan, bu sözlerinin ardından salonu terk etti.

Bu arada, Başbakan Erdoğan, Feyzioğlu'nun Van'daki depremzedelere ilişkin söylediği sözlere tepki göstererek; "Yalan konuşuyorsun hep, ne anlatıyorsun? Van'da neler yapıldığından haberin var mı? Van'la ilgili anlattıkların baştan aşağı yalan" dedi.

Feyzioğlu'nun Van hakkındaki sözleri ise şöyle; "Zat-ı Alinize ve buradaki muhterem heyete iletmek üzere, üzerimde bir selam borcu var. Van’da konteyner kentte yaşamaya devam eden kiracıların selamı. Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal devlet, yurttaşın barınma ihtiyacını gidermek zorundadır. Deprem, kiracı-mal sahibi ayrımı yapmadan binaları yıkıp insanlarımızı öldürmüş, deprem konutları ise öncelikli olarak mal sahiplerine ve yalnızca bir kısım kiracıya ise kurayla tahsis edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bu insanlarımızın mağduriyetini giderebilecek kudrete kuşkusuz sahiptir. Basit bir yönetmelik değişikliğiyle bile çözüm bulunabileceğini düşündüğümüz bu sorunun kısa sürede giderilmesini dileyerek bu selamı sizlere iletiyorum." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Biletleri farklı olsa da gidilen yerler hep aynı!

SONRAKİ HABER

Ünlü klarnetçi Selim Sesler hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...