10 Mayıs 2014 11:14

'DEVRİM', bu kez Haziran şehitleri için

ODTÜ'lüler, Hüseyin İnan, Taylan Özgür, Alpaslan Özdoğan ve Mustafa Yalçıner tarafından 46 yıl önce üniversitenin sahasına yazılan "Devrim" yazısının yıldönümü kutlamak amacıyla yürüyüş yaptı.

\'DEVRİM\', bu kez Haziran şehitleri için
Paylaş

ODTÜ'de her yıl geleneksel olarak yapılan 'Devrim yürüyüşü' bu yıl da binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.  Öğrenci Kolektifleri, Emek Gençliği, SDH, ADYÖD, SGD, Genç-Sen, Anarşistler, TKP, eşcinseller olmak üzere Ankara'daki diğer üniversitelerden gelen öğrenciler de renkleriyle, bayraklarıyla, flamalarıyla yürüyüşteki yerini aldı. Yürüyüşe birçok sendika ve direnen Yatağan işçileri destek verdi.

ODTÜ Stadyumu'nun tribünlerine 1968 yılının bir Ekim gecesi 'DEVRİM' yazıldı. Hüseyin İnan, Taylan Özgür, Alpaslan Özdoğan ve Mustafa Yalçıner tarafından 46 yıl önce yazılan yazı hala stadyumda duruyor. Artık stadyum, 'Devrim Stadyumu' diye biliniyor. Her yıl Uluslararası Bahar Şenlikleri'nde binlerce genç stadyuma mumlarla 'DEVRİM' yazarak, gelecek güzel günlere inançlarını gösteriyorlar. Gelenek bu yıl da bozulmadı. Önceki akşam kampüs içinde yürüyen gençler, stadyumda toplanarak bir kez daha karanlığı 'DEVRİM'le aydınlattılar.

Bu özel anın parçası olmak için başka üniversitelerden de çok sayıda genç önceki gün ODTÜ'deydi. Fizik Bölümü önünde toplanıp Devrim Stadyumu’na yapılan yürüyüşte, Haziran direnişinde yaşamını yitirenler ve Berkin Elvan unutulmadı. Fizik önünde yapılan açıklamada öğrenciler, “Bizler, Haziran’da başladığımız işi bitirmek için, Yatağan’dan  Greif’a, Beltaş’tan Kazova’ya sosyalizm bayrağını emeğin ellerinde yükseltmek için, Ethem’in kurduğu barikatta Ali İsmail’in oturduğu sırada, Berkin’in koştuğu sokaklarda katliamcı sömürü düzenine karşı sosyalizm mücadelemizi sürdüreceğiz” dediler. Cebeci’de iki öğrencinin uğradığı faşist saldırıyı da kınayan gençler, AKP hükümetinin yolsuzluk ve zorbalığına karşı birlik ve mücadele çağrısı yaptı.

“Yaşasın devrim ve sosyalizm” sloganıyla Devrim Stadyumu’na yapılan yürüyüşe, Eğitim Sen üyesi akademisyenler ve TMMOB'a bağlı odaların öğrenci komisyonları da destek verdi. HDK kortejinde de çok dilli sloganlar dikkat çekti. Mumlarla stadyuma 'DEVRİM' yazan gençlere, Suavi de şarkılarıyla eşlik etti. Şenlik dün gün boyu panayır alanında süren etkinliklerin ardından sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Cumhurbaşkanlığı seçimleri Rojava’da olmayacak’

SONRAKİ HABER

Ağrı Belediyesi işçileri iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa