10 Mayıs 2014 06:00

İTÜ öğrencileri mezuniyet için Rektörlükten yanıt bekliyor

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü aldığı karar ile üniversitede her yıl geleneksel olarak İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin yapılmayacağını duyurdu.

İTÜ öğrencileri mezuniyet için Rektörlükten yanıt bekliyor
Paylaş

Metin AKARSU
İstanbul


İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü aldığı karar ile üniversitede her yıl geleneksel olarak İTÜ Stadyumu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin yapılmayacağını duyurdu. Rektörlüğün kararına öğrenciler tepki gösterince kararın gözden geçirileceği söylendi, üzerinden iki hafta geçmesine rağmen bir açıklama yapılmadı. Öğrenciler Rektörlüğe tepkili.
İTÜ Mimarlık Bölümü Öğrencisi Özge Telli, Rektörlüğün protestodan korktuğunu ve öğrencilerin fikirlerini ve tepkilerini dile getirmesini istemediğini söyledi. Telli, öğrencilerin yeteri kadar tepki vermediğini düşünüyor ancak buna rağmen Rektörlüğün verdiği karardan dönebileceği düşüncesinde. Gemi İnşaat bölümünde okuyan Kağan Koyunseven de Rektörlüğün ‘yer yok’ dediğini fakat yazın verilecek “Metallica” konseri için yer bulmakta sıkıntı çekmediğini hatırlatıyor. “Bugüne kadar mezuniyet törenleri nerede yapıldı?​” diye soran Koyunseven iptal kararının tek nedeninin geçen sene rektörün protesto edilmesi olduğu görüşünde.
Öte yandan karara rağmen öğrenciler mezuniyet töreninin İTÜ Stadyumunda yapılması için Rektörlüğe başvuruda bulundular. İTÜ Rektörlüğü ise üniversitenin İnternet sitesinden yaptığı duyuruda İptal kararını gözden geçirileceklerini açıkladı. Fakat duyuru 25 Nisan tarihinde yapılmış olmasına rağmen henüz kararda bir değişiklik olmadı.

KAMPÜSTE İLGİNÇ BİLDİRİ

İTÜ’de gerçekleşen Bahar Şenlikleri’ne karşı ‘İTÜ’lü Müslümanlar’ imzasıyla dağıtılan ve kimin dağıttığı belli olmayan bir bildiri ise tepki çekti. “Biz İTÜ’lü Müslümanlar olarak Bahar Şenlikleri aracılığıyla kampüsümüzün Kapitalizm ve Erotik Eğlence Kültürü’nün pazarı haline getirilmesinden rahatsızız” diye başlayan bildiri bütün Müslümanları ‘rahatsız’ olmaya çağıran bir çağrı ile son buluyor. Bildiri hem üniversitede hem de sosyal medyada tepki çekti.

ÖNCEKİ HABER

Soykırımın tarihçesi; Anne Frank Sergisi

SONRAKİ HABER

12 işçinin öldüğü kazanın faturası bariyer bekçisine kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...