09 Mayıs 2014 20:05

e-Bilet'e tedbir kararı devam ediyor

Passolig e-Bilet uygulamasının Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmasına karşı Aktif Bank’ın yaptığı itirazın görüşülmesi Perşembe gününe ertelendi.

e-Bilet\'e tedbir kararı devam ediyor
Paylaş

Passolig e-Bilet uygulamasının Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nin kararıyla durdurulmasına karşı Aktif Bank’ın yaptığı itirazın görüşülmesi Perşembe gününe ertelendi. E-Bilet bu hafta oynanacak maçlarda uygulanmayacak.

Aktif Bank’ın tedbir kararına itirazı sonrası Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nin hakimi izinli olduğu için dosyayı başka bir hakim değerlendirdi. Taraf-Der Avukatı Kemal Ulusoy’un verdiği bilgiye göre hakim itirazı “ne reddetti ne de kabul etti”.  Duruşma gününü Eylül ayından 15 Mayıs 2014 Perşembe gününe çekti.

Karara göre bu haftaki maçlarda e-Bilet uygulaması geçerli olmayacak.

MAHKEME 'DUR' DEMİŞTİ

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) avukatları Ertuğrul Cem Cihan ve Kemal Ulusoy, tepki toplayan e- bilet uygulamasının tüketiciyi mağdur ettiği gerekçesiyle Ankara 16. Tüketici Mahkemesine başvurarak, tedbir kararı verilmesi talebinde bulunmuştu.

Dava dilekçesinde, “Mahkemece karar verilinceye kadar Passolig adı verilen elektronik bilet uygulamasının daha fazla mağduriyete yol açmaması amacıyla tedbir kararı verilmesini talep etme zarureti doğmuştur. Passolig uygulamasından kaynaklı ihlal edilen haklarının tespitini, hukuka aykırılıkların giderilmesini ve taraftarların (tüketicilerin) gelecekteki haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesi için zorla imzalanan sözleşmelerin geçersizliğine karar verilmesini talep ederiz” ifadesi kullanılmıştı.

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Taraf-Der’in tedbir talebinin kabulüne karar verdi. Kararda, “Davacının temsil ettiği tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak için teminat alınmaksızın ihtiyati tedbir talebinin kabulüne ve Passolig uygulamasının durdurulmasına karar verildi” denilmişti.

HÜKÜMET PASSOLİG'İN ARKASINDA

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay, “Ben e-bilet uygulamasının rafa kalktığı düşüncesini şu anda paylaşmıyorum” diyerek Hükümetin desteğini açıklamıştı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Belediye önünde oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Cebeci\'de Kürt öğrencilere satırlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa