17 Şubat 2011 02:00

‘Besleme’ İzmir’de protesto edildi

İzmir’de, İzmir Demokrasi Koordinasyonu adı altında birleşen siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, Başbakan’ın Kıbrıs’ta Türkiye aleyhine açılan bir pankart sonrası KKTC’ye ‘Besleme’ demesini protesto etti.Dışarıda barıştan ve halklardan yana söylevler çeken AKP Hükümeti’nin ve onun

‘Besleme’ İzmir’de protesto edildi
Paylaş

İzmir’de, İzmir Demokrasi Koordinasyonu adı altında birleşen siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, Başbakan’ın Kıbrıs’ta Türkiye aleyhine açılan bir pankart sonrası KKTC’ye ‘Besleme’ demesini protesto etti.
Dışarıda barıştan ve halklardan yana söylevler çeken AKP Hükümeti’nin ve onun Başbakan’ının riyakâr ve tutarsız olduğu söyleyen İzmir Demokrasi Koordinasyonu Sözcüsü Cavit Uğur, “Bu tutarsızlığı bütün çıplaklığıyla ortaya koyan son gelişme, Kıbrıs’ta Türk Devleti ve onun Hükümetine karşı miting meydanında açılan bir pankart sonrası AKP Hükümeti ve Tayyip Erdoğan’ın geliştirdiği tavırdır” dedi.
Kıbrıs halkını Osmanlı mantığıyla ‘Besleme’ olarak tarif eden hükümetin, hakaret etmekle yetinmediğini ve bütün suçluların yaptığı gibi kendi suçlarını mazlumlara çıkarmaya çalıştığını dile getiren Uğur, “Yaptığı işi, söylediği hakaretleri, onur kırıcı açıklamaları ve kendince aşağılayıcı tavırları normal sayan zihniyet hastalıklıdır” ifadesini kullandı. Uğur, “Biz farkındayız ki; Kıbrıs’a yönelik AKP uygulamaları aslında Türkiye’de yapılandan farksız değildir. Hükümet tutarsız ve riyakârdır. Onun ileri demokrasi adı altında savunduğu şey, baskıcı, totaliter hükmetme şeklidir” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HES’ler doğayı da yaşamı da söndürüyor

SONRAKİ HABER

Seviyor sevmiyor, seviyor sevmiyor…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa