22 Haziran 2011 10:13

Demiryolu ‘kaza yolu’ oldu

Son 20 günde demiryollarında 4 kaza meydana gelmesi ve bu kazalarda 2 çalışanın hayatını kaybedip, 10’unun da yaralanması Birleşik Taşımacılık Sendikasını (BTS) harekete geçirdi. Sendika yönetimi, Devlet Demiryolları yönetimini bir kez daha başta Tren Teşkil Memurları olmak üzere demiryolcuların sorunlarına karşı duyarlı olmaya, &ou

Demiryolu ‘kaza yolu’ oldu
Paylaş

18 Haziranda Erzurum Garı’nda, üyeleri Abdulselam Kılıç’ın vagon hareket halindeyken üzerinde bulunduğu vagonun basamağını tutan demirin kırılması nedeniyle vagonun altına düşüp ve iki bacağını kaybettiğini hatırlatan BTS yönetimi yaşananların tesadüf olmadığına dikkat çekti. BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol şunları söyledi: “Özellikle AKP iktidarı döneminde uygulanan neoliberal politikalarla birlikte demiryollarında kazalar artmış, Sendikamızın iş sağlığı ve güvenliğini yok sayan uygulamalar karşısında yaptığı uyarılar ve kazaların önlenmesine yönelik önleyici güvenlik tedbirlerinin alınması yönündeki uyarıları ve talepleri bugüne kadar dikkate alınmamıştır. Sendikamızın ‘önce güvenlik’ diyerek bulunduğu her platformda dile getirdiği ‘demiryolu’, ‘demiryolcu’, ve ‘yolcu ‘ güvenliği konusunda ne kadar haklı olduğu yaşanan bu acı olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır”

AÇIK İHMAL

Demiryollarında yürütülmekte olan yeniden yapılanma süreciyle birlikte sadece 2007 yılından bu yana 10’dan fazla demiryolu çalışanının yaşamını yitirdiğini, onlarcasının da yaralandığını ve çeşitli bedensel uzuvlarını kaybettiklerini ifade eden Demirkol sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son 20 günde demiryollarında 4 kaza meydana gelmiş olup, bu kazalarda 2 meslektaşımız hayatını kaybederken 10 meslektaşımızda yaralanmıştır. 18.06.2011 tarihinde Erzurum Gar’da meydana gelen iş kazasıyla ilgili olarak Sendikamız tarafından yapılan incelemede; arkadaşımızın yapılan manevra sırasında üzerinde bulunduğu 1510 873-6 no.lu vagonun basamağını tutan demirin önceden kırılmış olduğu, kırığın alelade olarak kaynak yapıldığı, bu kaynağın görev yapacak durumda olmadığı, anılan vagonun 08.02.2011 tarihinde revizyondan (yenileme) çıktığı, 5 yılda bir yapılan bu revizyon sırasında çalışanların can güvenliği açısından önemli bulunan olumsuzluğun giderilmediği, bununda çok açık olarak bir ihmal olduğu tespit edilmiştir”. (İstanbul/EVRENSEL)


BELİDEYE ‘ÇADIRI KALDIR’ ÇAĞRISI

Erzurum Gar önünde bulunan meydanın büyük bir bölümünün Erzurum Gar Müdürlüğünün itirazına karşın Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından panayır kurulması için kira karşılığı 3. şahıslara verildiği hatırlatan BTS Başkanı Demirkol konu hakkında şu yorumu yaptı: “Kurulan çadırlar nedeniyle çirkin bir görüntünün oluştuğu, yolcuların gara giriş ve çıkışlarının zorlaştığı görülmüştür. Olay sırasında yaralanan arkadaşımızı hastaneye götürmek için gelen 112 Acil servis ambulansının olay yerine kurulan bu çadırlar nedeniyle ulaşmakta zorlandığı ve bu nedenle 15 dakikalık bir gecikmenin yaşandığı tarafımıza belirtilmiştir.

Demiryollarında yaşanan ölümlü ve yaralanmalı bu tablonun sorumlusu, sendikamızın ısrarına rağmen gerekli önleyici iş güvenlik tedbirlerini almayan, taleplerimize kulaklarını tıkayan ve uyarılarımızı görmezden gelmekte ısrar eden yönetim anlayışıdır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını ise rant amaçlı olarak 3. şahıslarla yaptığı ve yolcuların gara giriş ve çıkışlarını engellenmesine neden olan kiralama sözleşmesini iptal etmeye çağırıyoruz.”

ÖNCEKİ HABER

Ağaçlı’da sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

‘Şok’ eden medula dökümü!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...