09 Mayıs 2014 16:31

Azerbaycanlı gençlerden Erdal Eren'li savunma

Azerbaycan'da Mart 2013′te asker haklarını korumak için düzenlenen protesto gösterisinde yedisi demokratik kitle örgütü NİDA’nın, biri Özgür Gençlik Hareketi’nin üyesi sekiz genç hakkında nihai karar çıktı.

Azerbaycanlı gençlerden Erdal Eren\'li savunma
Paylaş

Azerbaycan'da Mart 2013′te asker haklarını korumak için düzenlenen protesto gösterisinde yedisi demokratik kitle örgütü NİDA’nın, biri Özgür Gençlik Hareketi’nin üyesi sekiz genç hakkında nihai karar çıktı. Mahkeme, gençleri altı ila sekiz yıl arası hapis cezasına çarptırdı. Diken.com.tr'nin haberine göre NİDA üyesi gençler savunmalarında 12 Eylül askeri darbesi sırasında büyütülerek idam edilen Erdal Eren‘e atıfta bulundu.

Bakü’de bulunan Kurdehanı cezaevi hücrelerinde işkence ve kötü muameleye uğradıklarını söyleyen Azeri gençler, patlayıcı madde elde etme, uyuşturucu madde saklama, toplu gösteri organize etme gibi suçlamalarla yargılanıyordu.

Karar öncesinde savunmalarını tek bir ağızdan yapan NİDA üyesi gençler, 12 Eylül darbesi sonrasında yaşı büyütülerek 17 yaşında idam edilen Erdal Eren‘den bahsetti: “(…) Türkiye’de askeri cunta 1980 darbesiyle Erdal Eren’i idam etti. T.C. daha bu lekeyi alnından silememişken, bundan 34 yıl sonra aynı şeyi Azerbaycan yapmak istiyor. Erdal Eren’in öldürüldüğü yaştaki Şahin Nevrozlu cunta tarafından kaçırılıp işkence görüyor…”

Savunmalarında ‘rejimin dostu‘ olmadıkları için terörist ilan edildiklerini söyleyen gençler, haksızlıklara karşı susmayacaklarını ve bu mahkemenin tarihe hesap vereceklerini belirtip savunmalarını “Yaşasın zulme ve haksızlığa boyun eğmeyen tüm insanlar!” diye bitirdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kanser hastası tutukluya tahliye yok

SONRAKİ HABER

Okmeydanı halkı Ahmet Misbah Demircan’ı uyardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...