09 Mayıs 2014 14:06

PTT işçileri iş bıraktı

Adana PTT Kargo taşeron işçileri ücretleri vaktinde ödenmediği ve açlık sınırının altıda çalıştırıldıkları için iş bıraktı.

PTT işçileri iş bıraktı
Paylaş

Adana PTT Kargo taşeron işçileri ücretleri vaktinde ödenmediği ve açlık sınırının altıda çalıştırıldıkları için iş bıraktı.

DİSK/Nakliyat-İş üyesi işçiler, Adana PTT Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açılamasında taleplerini bir kez daha dile getirdi. PTT bünyesinde çalışan taşeron işçisinin köle olmadığını, ücretleri yatmadığı için çocuklarının aç olduğunu söyleyen İşyeri Temsilcisi Mustafa Kahraman, yedi yıldır izin haklarının kullandırılmadığını, sadece Pazar günleri tatil olduğunu ifade etti.
Üç ay önce taşeron ihalesini alan Çağdaş Turizmin ücretlerini geciktirmeli verdiğini belirten Kahraman, 7 yıldır çalıştıklarını şirketlerden çok çektiklerini vurguladı. “Taşeron işçisiyiz bizim alnımızın teri kurumadan bizim maaşımızı vermeleri lazım” diyen Kahraman, Seyhan ve Yüreğir posta dağıtım merkezlerinde yaklaşık 100 taşeron işçinin bulunduğunu bildirdi. Dağıtımlara bisikletle çıktıklarını bisiklette oluşabilecek hasarları ihtiyaçları bile ceplerinden verdiklerini dile getiren Kahraman “Bu devirde hâlâ bisikletle dağıtım nasıl olur?​” diye sordu.

Ücret artışları için hükümetin 6 ayda bir asgari ücrete verdiği zammı beklediklerini, aldıkları zamla da bir çocuk bezi alınamadığını anlatan Kahraman, emeklerinin karşılığını almak istediklerini kaydetti.

Taşeron işçilere destek ziyaretinde bulunan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Arslan, federasyon olarak yılardır taşeron işçiliğinin bu ülkenin ayıbı olduğunu söylediklerini belirtti. Eylemdeki işçilerin 1075 TL ücret aldıklarını, bu maaşın açlık sınırının altında olduğunu ifade eden Arslan, işçinin taşeron çalıştırılmasının parasının zamanında verilmemesinin planlı olduğunu söyledi. Sendikalı olmanın, iyi bir maaş almanın, güvenceli çalışmanın her işçinin hakkı olduğunu belirten Arslan, işçilerin yanında olduklarını dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lorin\'le Özgür\'ün annesi, cezanın ertelenmesini istedi

SONRAKİ HABER

Sendikal çalışma suç değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...