09 Mayıs 2014 13:55

'Adalet Bakanlığı cezaevindeki gazetecileri görmek istemiyor'

MLKP davasından müebbet hapis cezası ile yargılanan ve dün tahliye olan gazeteci Füsun Erdoğan, Adalet Bakanlığı ve AKP hükümetinin cezaevinde bulunan gazeteciler gerçeğini görmek istemediğini söyledi.

\'Adalet Bakanlığı cezaevindeki gazetecileri görmek istemiyor\'
Paylaş

MLKP davasından müebbet hapis cezası ile yargılanan ve dün tahliye olan gazeteci Füsun Erdoğan, Adalet Bakanlığı ve AKP hükümetinin cezaevinde bulunan gazeteciler gerçeğini görmek istemediğini söyledi.

"Gaye" adı altında 2006 yılında yapılan operasyonda tutuklanan, MLKP davasından müebbet hapis cezası ile yargılanan ve dün tahliye olan gazeteci Füsun Erdoğan, Basın Konseyi'ni ziyaret etti. Erdoğan ziyarette Basın Konseyi Dayanışma ve Geliştirme Vakfı Başkanı Pınar Türenç, Basın Konseyi 2. Başkanı Murat Önük, Turgut Kazan ile bir araya geldi.

Ziyarette düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan Basın Konseyi Dayanışma ve Geliştirme Vakfı Başkanı Pınar Türenç, Erdoğan'ın tahliyesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Türkiye'de gazetecilerin mesleklerini yaptıkları için cezaevinde olduğunun altını çizen Türenç, "Füsun Erdoğan'ın tahliyesine çok sevindik. Onun özgür olması bizi çok mutlu etti. Kendisi ile beraber mücadele ettik, Füsun Erdoğan özgür oldu. Bu mutluluğu herkesin yaşamasını istiyoruz. İçerideki gazetecilerin de yaşaması gerekiyor" şeklinde konuştu.

'BEN DE O TERÖRİSTLERDEN BİRİYİM'

Gazeteci Füsun Erdoğan ise, sözlerine meslektaşlarına ve gazeteci örgütlerine teşekkür ederek başladı. Adalet Bakanlığı'nın ve AKP hükümetinin "cezaevinde gazeteci yok" açıklamasına tepki gösteren Füsun Erdoğan, "Cezaevinde gazeteci meslektaşlarımız var. Adalet Bakanlığı ve hükümet bunu görmek istemiyor. Hepimizi terörist olarak gösterdi. Ben de o teröristlerden biriyim. Bugün özgürlüğüme kavuştum ama içerideki arkadaşlarımız için mücadele edeceğiz" dedi.

'2 KAĞIT NEDENİYLE BU KADAR CEZA ALDIM'

Yargılama sürecinde davada hukuksuz uygulamalarla karşılaştıklarını belirten Erdoğan, Terörle Mücadele Yasası'nın yürürlükte olduğu sürece hiç kimsenin güvencesinin olmadığının altını çizerek, "Dava sürecinde hukuksuz uygulamalara karşı karşıya kaldık. Polisler sahte deliller üretti. 2 kağıt nedeniyle bu kadar ceza aldım. Çıkan kağıtlarda bana ait hiçbir bilgi olmamasına rağmen bu cezayı aldım. Adil yargılama yapılmadı. Terörle Mücadele Yasası yürürlükte olduğu sürece hiç kimsenin güvencesi yok. 2000'den önceki yıllarda işkence yaparak insanları cezalandırıyorlardı, 2000'den sonra ise sahte delilerle ve kumpaslarla insanları cezalandırdılar. Bana verilen ceza daha önce belirlenmişti" dedi. (İstanbul/DİHA)




 

ÖNCEKİ HABER

Bozdağ hakkındaki fezlekeye \'takipsizlik\'

SONRAKİ HABER

Lorin\'le Özgür\'ün annesi, cezanın ertelenmesini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa