09 Mayıs 2014 09:55

Mahmut Tanal’dan 1 Mayıs’la ilgili suç duyurusu

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 1 Mayıs günü polis tarafından darp edilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Mahmut Tanal’dan 1 Mayıs’la ilgili suç duyurusu
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal 1 Mayıs günü polis tarafından darp edilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.  

İstanbul’da 1 Mayıs günü Beşiktaş’tan Taksim’e çıkmak isteyen emekçilere saldıran polisleri engellemek için TOMA’nın önüne oturan Tanal polis tarafından tekmelenerek darp edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Tanal dilekçesinde olayı şu şekilde ifade etti; “1 Mayıs 2014 tarihinde "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü"nü kutlamak için İstanbul ili Beşiktaş ilçesine gittim. Vatandaşlarla beraber İşçi Bayramı'nı kutlarken, polislerin müdahale edeceğini anladım ve polislere müdahale etmemesi ve gaz kullanmaması konusunda uyarmak için yanlarına gittim. Polis memurlarına "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre işçiler gösteri ve yürüyüş hakkına sahiptir" dedim. Vatandaşlara yapılacak müdahaleyi engellemek için orada bulunan TOMA'nın önüne oturdum. Ardından polis ekipleri, beni TOMA'nın önünden kaldırmak için  ayaklarıyla tekme atarak darp ettiler. Polisin darp etmesi sebebiyle başımdan yaralandım. Ayrıca müdahale esnasına saatim ve gözlüğüm de kırıldı. Vuran polisin kaçmasını engellemek için yakasından tuttum. Olaya ilişkin bana saldıran kişinin görüntüleri MOBESA kayıtlarında vardır. MOBESA kameralarının çalışmaması halinde olay esnasında gazeteciler tarafından kayıt alındığından dolayı kamera kayıtlarına ulaşılması ve şüphelinin tespiti mümkündür”

Dilekçesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin DİSK, KESK ve Türkiye Davasından bahseden Tanal , 1 Mayıs’ın Taksim Meydanında kutlanmasının engellenmesini Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti.

Suç duyurusunda Beşiktaş’ta Barbaros Bulvarı'nda, MKE’ye ait yurt dışından ithal edilmiş (G.F.L 12 9P numaralı) 2 adet patlamamış mermi bulunduğunu belirten Tanal, bu mermilerin kim tarafından düşürüldüğü ve kime ait olduğunun tespit edilmesi için mermilerin soruşturma dosyasına girmesini talep etti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Özel güvenlik dövdü, ambulanstan indirildi, şikayetçi olamadı!

SONRAKİ HABER

Çağlayan\'ın Meclis\'te salladığı fatura da sahte çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...