09 Mayıs 2014 08:49

Ölüm yolu caddesi! (Yenilendi)

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Talatpaşa Mahallesinden geçen Su Yolu Caddesi can üstüne can alıyor. Caddede meydana gelen trafik kazaları mahalle halkını sokağa döktü. 7 ayda 6 kişinin hayatını kaybettiği caddede, geçtiğimiz günlerde okuldan aldığı 7 yaşındaki oğlu Erenay’la birlikte karşıdan karşıya geçmeye çalışan hamile Nahire Altan, trafik kazasında hayatını kaybetti. Nahire Altan toprağa verilirken Talatpaşa halkı “Analar ölmesin çocuklar ağlamasın” diyerek önceki gece caddeyi trafiğe kapattı.

Ölüm yolu caddesi!  (Yenilendi)
Paylaş

Eren ERGİNE
Ozan ARAT
İstanbul

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Talatpaşa Mahallesinden geçen Su Yolu Caddesi can üstüne can alıyor.

Caddede meydana gelen trafik kazaları mahalle halkını sokağa döktü. 7 ayda 6 kişinin hayatını kaybettiği caddede, geçtiğimiz günlerde okuldan aldığı 7 yaşındaki oğlu Erenay’la birlikte karşıdan karşıya geçmeye çalışan hamile Nahire Altan, trafik kazasında hayatını kaybetti. Nahire Altan toprağa verilirken Talatpaşa halkı “Analar ölmesin çocuklar ağlamasın” diyerek önceki gece caddeyi trafiğe kapattı.

Okul yolu olarak da kullanılan caddenin girişinde “Ağır araçların girmesi yasaktır” tabelası bulunmasına rağmen cadde kamyon, hafriyat kamyonu ve TIR gibi ağır araçların geçiş yolu haline gelmiş durumda. Buna tepki gösteren mahallenin gençleri yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Toplanan kalabalığa polis gaz bombaları ve TOMA’larda müdahale ederek yolu yeniden trafiğe açtı.

Gençlerle görüşen polis müdürü ise, Belediye Başkanıyla görüştüğünü gece 00.00’dan itibaren caddede kasis çalışması yapılacağını söyledi, bunun üzerine gençler dağıldı.
Öte yandan polisin saldırısı sonucu bir kişi de göğsüne gaz kapsülü isabet etmesiyle hafif yaralandı.

‘ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYE KORKUYORUZ’

Gazetemize konuşan mahalleliler çocuklarını güvenle okula gönderemediklerini, 8.sınıf öğrencileri dahil ailelerinin tüm çocukları okula götürüp getirdiğini ve bu yaşananlar sonucu caddenin adının  “ölüm yolu caddesi” olarak adlandırıldığı söylüyor.

Bu arada mahallede yolun trafiğe kapatılması için de bir imza kampanyaları başlatılmış, yetkililerle de görüşmeler yapılmış ancak hiçbir somut adım atılmamış.

Seçimlerden önce bu konuda sözler verildiğini ancak seçimden sonra belediye başkanı ve mahalle muhtarının konuyla ilgilenmediği söyleniyor.

ÜST GEÇİT YAPILSIN


Talatpaşa halkının talepleri ise şöyle: Ağır araçların caddeye girişinin engellenmesi, Su Yolu caddesine hız yavaşlatan setlerin yapılması, yaya üst geçidi inşa edilmesi ve yolun tek taraflı trafiğe açılması. Trafik ışıklarının bulunduğu caddede araçların kırmızı ışıkta geçmesi de mahalle sakinlerinin şikayetleri arasında.



 

ÖNCEKİ HABER

Ali o yaradan sonra yüzünü dağa çevirdi

SONRAKİ HABER

Van\'da kaybolan Emre 16 saat sonra bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...