09 Mayıs 2014 06:00

İstanbul Tiyatro Festivali perde açıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali, bu akşam Grzegorz Jarzyna’nın yönettiği Ne Yaptıysak Nafile… adlı oyun ile başlıyor.

İstanbul Tiyatro Festivali perde açıyor
Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 19. İstanbul Tiyatro Festivali, bu akşam Grzegorz Jarzyna’nın yönettiği Ne Yaptıysak Nafile… adlı oyun ile başlıyor.

Ne Yaptıysak Nafile… oyununda yazarın popüler kültür ve ulusal stereotiplerden, reklamların, dergi ve günlük gazetelerin yalan dolu dilinden yola çıkarak oluşturduğu metin dünyanın korkunç gerçeğine dönüşüyor.

Warszawa topluluğu tarafından sahnelenen oyunda, Yönetmen Grzegorz Jarzyna, ustaca bir hokkabazlıkla gerçek dışı olgularla istediği gibi oynuyor.
Sosyalizmin adının bile anılmadığı fakat kapitalizmin tüm gerçekliklerinin gözler önüne serildiği oyun, TR Warszawa ile Berlin Schaubühne am Lehniner Platz ortak yapımcığında sahnelenecek.

9 ve 10 Mayıs’ta, oyunun ardından Yazar Dorota Maslowska da seyircilerin sorularını yanıtlayacak. 31 yaşındaki Genç Yazar Maslowska, eserlerinde sergilediği pesimistik ve ironik dünya algısı ve dili olağanüstü kullanım şekliyle tanınıyor.

GRZEGORZ JARZYNA’YA ‘ONUR ÖDÜLÜ’

Bugüne kadar sahnelediği oyunlarla birçok ödüle layık görülen Grzegorz Jarzyna’ya, 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nin Onur Ödülü, 9 Mayıs Cuma akşamı Ne Yaptıysak Nafile…
Oyununun gösteriminden sonra takdim edilecek. 1998 yılından itibaren TR Warszawa’nın sanat yönetmenliğini üstlenen Grzegorz Jarzyna, aynı zamanda 2006’da başladığı kurumun genel müdürlüğü görevini de sürdürüyor.

Klasik tiyatro yapıtlarının oldukça cesur denilebilecek yeni uyarlamalarıyla ünlenen Grzegorz Jarzyna, Avrupa’nın tanınmış romanlarını Varşova’da sahneye uyarlaması ve güncel “kışkırtıcı” metinleri sahnelemesiyle tanınıyor.

Ne Yaptıysak Nafile… bu akşam ve yarın akşam 20.30’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sabah -ATV kredisi medya faaliyetlerine değilmiş

SONRAKİ HABER

Tezer Özlü üzerine düşünmek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...