22 Haziran 2011 08:58

Erzurum batıya 258 bin hayvan sattı

Erzurum İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, geçen yıl ildeki besici ve çiftçilerin 118 bin büyükbaş ve 140 bin küçükbaş hayvanı batıdaki illere sattığını açıkladı.Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, düzenlediği basın toplantısında Erzurum’un tarımsal ve hayvansal üretimine ilişki

Erzurum batıya 258 bin hayvan sattı
Paylaş

Erzurum İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, geçen yıl ildeki besici ve çiftçilerin 118 bin büyükbaş ve 140 bin küçükbaş hayvanı batıdaki illere sattığını açıkladı.

Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, düzenlediği basın toplantısında Erzurum’un tarımsal ve hayvansal üretimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altun, hayvancılık sektöründe son yıllarda yapılan iyileştirmelerin sonuç vermeye başladığını kaydetti. Tarım İl Müdürü Altun, ildeki kaliteli hayvan sayısının nitelik ve sayı olarak artış gösterdiğini kaydetti. Altun, geçen yıl Erzurum’dan başta İstanbul olmak üzere batı illerine 118 bin büyükbaş ve 140 bin küçükbaş hayvan satışı gerçekleştirildiğini ifade etti. Altun, söz konusu satışlardan ise şehre önemli bir ekonomik girdiğinin sağlandığına işaret ederek, “İlimizde büyük ve küçükbaş hayvan sayısı ve veriminde gözle görülebilir artış yaşanmaya başlandı. İl olarak 118 bin büyükbaş hayvanı 81 ilimize gönderdik. Bu büyük bir rakam, koyun olarak da 140 bin koyunu il dışına sevk ettik. Ülkenin kırmızı et ihtiyacını önemli ölçüde Erzurum karşılıyor. Çağ kebapçılar Urfa’dan, Balıkesir’den ucuz olduğu için koyun alıyor” dedi.

İl Tarım Müdürü Mustafa Altun, yerli büyük ve küçükbaş hayvan ırkının ıslah edildiğini, bunun et ve süt üretimine olumlu yansıdığını ifade etti. Altun, önceki yıl 532 bin olan büyükbaş hayvan sayısının 538 bine, 402 bin olan koyun sayısının ise yüzde 23 artışla 492 bine ulaştığını belirtti. (ERZURUM)

ÖNCEKİ HABER

Babalar Günü’nde kredi kartı coştu

SONRAKİ HABER

Halk iradesi çiğneniyor: Dicle'nin mazbatası onun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa