08 Mayıs 2014 10:43

Cem Aygün’ü vuran polis tutuklu yargılanacak

Ankara Keçiören'de polis kurşunuyla ölen Cem Aygün davasında mahkeme, sanık polisin tutuklanması için yakalama kararı verdi.

Cem Aygün’ü vuran polis tutuklu yargılanacak
Paylaş

Keçiören’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle vurularak öldürülen Cem Aygün davasında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Sanık Polis F.Y’nin tutuklanması için yakalama kararı verdi. Kararı ‘gecikmiş ama yerinde bir karar’ diye değerlendiren Avukat Murat Yılmaz, polisin fail olduğu ölümlerde bu kararın emsal olması gerektiğini söyledi.

SAVCI HAPİS İSTEDİ

Davanın Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşmasında savcı mütalaasını sundu. Sanığın ‘Kasten adam öldürme’ değil, ‘Kasten yaralama’ suçundan cezalandırılmasını isteyen savcı İsmail Şafak, yaralamanın ölümle sonuçlandığına dikkat çekti. Savcı, “Maktulün durumu, olay yerinden kaçmaktan ibarettir. Polis memuruna karşı direnmesi söz konusu olmamıştır. Elinde silah bulunmamaktadır. Polis Vazife ve Salahiyetler Kanunu’nun 16. maddesinde belirtilen silah kullanma şartı bu olayda oluşmamıştır” dedi. Bu nedenle sanık hakkında 12-16 yıl arası ceza isteyen savcı, istenen cezanın süresi ve kaçma şüphesi gerekçesiyle tutuklama talep etti.

Mahkeme, savcının mütalaası doğrultusunda karar verdi. Sanık Polis Yılmaz hakkında yakalama kararı veren mahkeme heyeti, davayı 22 Mayıs’a erteledi. Hakkında tutuklama çıkarılan polis, yakalanarak mahkemeye getirilecek ve kararın yüzüne okunmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderilecek.

‘SARISÜLÜK DAVASINA EMSAL OLMALI’

Kararı gazetemize değerlendiren Avukat Murat Yılmaz, polis kurşunuyla ölüm davalarında sanık polislerin korunduğunu, haklarında tutuklama kararı çıkartılmadığını hatırlattı. Bu bakımdan verilen kararın emsal niteliğinde kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, “Ethem Sarısülük davasında kimliğini gizleyen Polis A.Ş. hakkında da benzer bir karar talep ediyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
 


ÖNCEKİ HABER

Bütün anneler ve çocuklar Finlandiya\'ya

SONRAKİ HABER

HDP\'den Milliyet\'e yalanlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...