08 Mayıs 2014 08:08

Nijerya’da bir katliam daha; Yüzlerce ölü

Radikal İslamcı Boko Haram örgütü, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Gamboru Ngala kasabasına saldırdı. Saldırıda kesin bir rakam verilemese de yüzlerce kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Nijerya’da bir katliam daha; Yüzlerce ölü
Paylaş

Radikal İslamcı Boko Haram örgütü, Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Gamboru Ngala kasabasına saldırdı. Saldırıda kesin bir rakam verilemese de 300'e yakın kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Kamerun sınırındaki kasabadanın güvenlik güçlerinin, kaçırılan kız çocuklarının bulunması için Çad Gölü çevresine konuşlandırıldığı bu yüzden ilçenin korumasız kaldığı bildirildi.
12 saat süren saldırıda evlerin ve dükkanların yakılıp yıkıldığı aktarıldı.

Öte yandan Nijerya polisi, kaçırılan 284 kız çocuğunun nerede tutulduğuna dair bilgi verenlerin 300 bin dolarla ödüllendirileceğini duyurdu.

El Kaide bağlantılı Boko Haram(Batı eğitimi haramdır) örgütünün lideri Ebubekir Şekau, kaçırılan kızların köle olarak satılacağını açıklamıştı.

Şekau’nun video mesajı sonrası, 14 Nisan’da yaşanan kaçırma olayı sonrası gerekli yanıtı vermekte geciktiği şeklinde eleştirilen Cumhurbaşkanı Goodluck Jonathan, arama çabalarını artırmıştı. ABD ve İngiltere’den de ‘askeri destek’ sözü gelmişti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın eşi Michelle Obama da kaçırılan kızlar için “Çocuklarımızı geri getirin” yazılı bir dövizi elinde tuttuğu fotoğrafı Twitter’da paylaştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, e-Bilet\'e \'dur\' dedi

SONRAKİ HABER

Silahlı gruplar Humus’u terk ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...