22 Haziran 2011 08:44

EMEP: YSK’nın kararı halk iradesine darbedir

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, YSK’nın Hatip Dicle hakkında verdiği kararın, halk iradesine indirilmiş bir darbe olduğunu belirtti ve derhal düzeltilmesini istedi. Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, “TMK gibi çağdışı yasalara dayanarak verilen cezalar gerekçe gösterilerek böylesi kararlar vermenin demokrasiyle

EMEP: YSK’nın kararı halk iradesine darbedir
Paylaş

Bu gelişmenin, Blok güçlerinin yarattığı etki ve umut karşısında AKP’nin gösterdiği tahammülsüzlüğün sonucu olduğunun dile getirildiği açıklamada, “AKP Türkiye’yi kaos ve kargaşaya sürüklemek için atağa geçmiştir. Kürt sorununun çözümüne değil, çatışmaya zemin hazırlayan bu karar AKP’nin ucuz politikalının eseridir. YSK da buna uygun kararlar vermektedir” denildi.

EMEP Genel Başkanı Gürkan şöyle devam etti: “Dicle’nin yerine AKP’li bir kişinin vekil seçilmesinden söz edilmesi bu hesaplara işaret etmektedir. AKP, seçimlerde elde edemediği milletvekili sayısını, seçilmiş temsilcileri, çeşitli gerekçelerle devre dışı bırakarak kendi vekil sayısını arttırmak isterken, diğer yandan iç karışıklıklara, gerilim ve çatışma ortamına zemin hazırlamaktadır.”

‘SORUMLULUK AKP’NİNDİR’

YSK’nın bu kararını yeniden değerlendirmesi gerektiğini belirten Gürkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hiçbir karar halk iradesinden daha üstün değildir. Antidemokratik baskılara, engellemelere, seçim barajına, tutuklu olmasına ve halkla yüz yüze gelmesine olanak tanınmamasına rağmen Hatip Dicle Diyarbakır halkı tarafından seçilmiş, Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloku Milletvekilidir. YSK’nın kararı seçimlere, seçilmişlere bir müdahaledir. Halk iradesinin yok sayılmasıdır. Bu karar sadece Kürt halkının iradesine, Blok güçlerine karşı geliştirilen bir müdahale değil, Türkiye’nin emek ve demokrasi güçlerine karşı bir müdahaledir. Bu kabul edilemez. Kürt halkının barış ve demokratik çözüm mücadelesine karşı çatışma ortamına zemin hazırlamaktan başka bir işlevi olmayan bu karar değiştirilmelidir. AKP kurmayları, Cemil Çiçek ve diğerlerinin ‘yargı kararıdır, biz karışmayız’ açıklamaları da gerçekleri gizlemeye yetmemektedir. Sorumluluk AKP’nindir. Bu hangi hukuki gerekçelere dayandırılırsa dayandırılsın, bu bir siyasi karardır.”
Gürkan, halka ve emek, demokrasi güçlerine YSK’nın bu kararına karşı mücadele çağrısı yaptı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanlığı önünde oturma eylemi

SONRAKİ HABER

Selek’in yargılanmasına devam edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...