07 Mayıs 2014 16:30

İşte polisin kahramanlığı: Lise öğrencisi gözünü kaybetti

1 Mayıs günü Kızılay'da polisin attığı plastik mermiyle gözünden yaralanan lise öğrencisi Barış Ceyhan tüm tıbbi müdahalelere rağmen bir gözünü kaybettiği öğrenildi.

İşte polisin kahramanlığı: Lise öğrencisi gözünü kaybetti
Paylaş

Hasan AKBAŞ
Ankara


1 Mayıs günü Kızılay'da polisin attığı plastik mermiyle gözünden yaralanan lise öğrencisi Barış Ceyhan tüm tıbbi müdahalelere rağmen bir gözünü kaybettiği öğrenildi. Gezi eylemleri sırasında Çankaya Belediyesi işçisi Muharrem Dalsüren de polislerin attığı gaz kapsülü nedeniyle bir gözünü kaybetmişti. Ceyhan'ın ailesi büyük üzüntü yaşarken, o gün Barış'ın bulunduğu bölgede yapılmış çekilmiş görüntülerin kendilerine ulaştırılması için çağrı yaptı.

18 yaşındaki Barış Ceyhan, 1 Mayıs günü Ziya Gökalp Caddesi'nde arkadaşlarıyla buluşmuş, ancak daha Ceyhan ve arkadaşları daha bir araya gelir gelmez polisin saldırısına maruz kalmışlardı. Yoğun gaz kullanılan saldırıda Ceyhan gözünden yaralanmıştı. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi gören genç, gözünden ameliyat olmuş, gözünün içerisinden plastik mermiye ait olduğu belirtilen çok sayıda parçacık çıkarılmıştı.

BİR UMUT VARDI, OLMADI

Ceyhan'ın merminin isabet ettiği sol gözünün ışığı hissetmesi doktorları umutlandırmıştı. Ancak geçen sürede genç Barış'ın gözü tedaviye yanıt vermedi. Tahmine göre gözüne girdikten sonra parçalanan mermi, Ceyhan'ın gözüne ve görme sinirlerine önemli oranda zarar verdi. Üzücü haber ise bugün geldi. Barış'ın babası, göz bebeği de parçalanan oğlunun sol gözünü büyük oranda kaybettiğini bildirdi.   

OLAYI BÖYLE ANLATMIŞTI

Olayı Evrensel'e anlatan Ceyhan, “Bir grup arkadaşımla Ziya Gökalp Caddesi'nde buluştuk. Daha biz slogan dahi atmadan, bir talebimizi bile söyleyemeden polisin şiddetine maruz kaldık. Haziran zamanı şehir dışındaydım. Ankara'da yaşananları televizyonlardan izlemiştim. O zaman insanlara yapılan zulmün aynısını 1 Mayıs'ta yaşadım. Çok acı bir şey” demişti. Ceyhan, karşı karşıya kaldığı polis saldırısını “acımasızca ve öldüresiye” diye tanımlamıştı.

AİLE GÖRÜNTÜLERİ ARIYOR

Barış Ceyhan'ın ailesi de gazetemiz aracılığıyla hukukçular ve insan hakları örgütlerinden destek talep etmişti. Ayrıca aile, 1 Mayıs günü olay sırasında Ziya Gökalp Caddesi'nde çekim yapan herkese “Elinizde Barış'ın vurulduğu yere ait ne kadar görüntü, fotoğraf varsa bize ulaştırın” diye çağrı yapmıştı. Ankara'da geçtiğimiz Haziran ayında Gezi eylemleri sırasında belediye işçisi Muharrem Dalsüren de polisin attığı gaz fişeği nedeniyle yaralanmış ve bir gözünü kaybetmişti.
 

ÖNCEKİ HABER

Cemil Çiçek’ten Engin Alan teklifi

SONRAKİ HABER

Sedat Selim Ay\'ın ETHA\'ya açtığı dava yeniden başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...