25 Şubat 2011 22:13

Endüstriyel gıdalar öldürüyor

YAPI-YOL SEN’in düzenlediği “Kanser” konulu panelde konuşan Uzman Doktor Yavuz Dizdar, endüstriyel gıdaların kanserojen maddeler içerdiğini söyledi. Patronların daha fazla para kazanmak amacıyla halkın sağlığını hiçe saydığını vurgulayan Dizdar, devletin bu duruma sessiz kaldığını belirtti.Dizdar, konuşmasında yoğurt yap

Endüstriyel gıdalar öldürüyor
Paylaş

YAPI-YOL SEN’in düzenlediği “Kanser” konulu panelde konuşan Uzman Doktor Yavuz Dizdar, endüstriyel gıdaların kanserojen maddeler içerdiğini söyledi. Patronların daha fazla para kazanmak amacıyla halkın sağlığını hiçe saydığını vurgulayan Dizdar, devletin bu duruma sessiz kaldığını belirtti.
Dizdar, konuşmasında yoğurt yapımında kullanılan sütün iki kere homojenize edildiğini söyledi. Süt iki kere homojenize edildiğinde, içindeki yağın kırılıp kimyasal değişikliğe uğradığını ve yoğurdun bu sebeple kaymak tutmaması gerektiğini söyleyen Dizdar, yoğurdun üstüne suni kaymak ilave edildiğini hatta bazı şirketlerin peçete bile koyduğunu vurguladı. Kimyasıyla oynanan gıdaların normalinden çok geç bozulduğunu, bazı şirketlerin son kullanma tarihi geçen yoğurtların sadece kapağını değiştirerek yeni tarih bastığını ifade eden Dizdar, bu şekilde halkın sağlığıyla oynandığını söyledi. Tüketilen endüstriyel gıdaların hepsinde katkı maddeleri olduğunu söyleyen Dizdar, bu konuda devletin hiçbir önlem almadığının altını çizdi. Bitkisel gıdaların dokularında tarım ilaçlarının olduğunu ve bu kimyasalların içtiğimiz su, yediğimiz meyveden anne sütüne kadar her şeyi etkilediğini söyleyen Dizdar, küçük yaştaki çocuklarda kanser belirtilerine rastlandığını hatırlattı. Konu ile ilgili Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının hiçbir önlem almadığını, denetimlerin sadece üretim alanın temizliğiyle ilgili yapıldığını belirten Dizdar, gıdanın kimyasal yapısına bakılmadığını ve GDO bulunup bulunmadığıyla hiç ilgilenilmediğini belirtti.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Buğdayda gümrük vergisi sıfırlandı

SONRAKİ HABER

Torba fırsatçılığı: Patron vergi ödemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...