06 Mayıs 2014 21:15

Romanlar Tunca’da ‘arındı’

Romanların Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında baharın gelişini kutlamak amacıyla Kakava Hıdrellez Şenlikleri düzenleniyor. Etkinliklerin ilk gününde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’de yakılan Kakava Ateşinin etrafından yurt içinden ve yurt dışından gelen yüzlerce insan bir çember oluşturdu.

Romanlar Tunca’da ‘arındı’
Paylaş

Romanların Edirne’de her yıl 5-6 Mayıs tarihleri arasında baharın gelişini kutlamak amacıyla Kakava Hıdrellez Şenlikleri düzenleniyor. Etkinliklerin ilk gününde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’de yakılan Kakava Ateşinin etrafından yurt içinden ve yurt dışından gelen yüzlerce insan bir çember oluşturdu. Pilav dağıtımının ardından Roman Sanatçı Balık Ayhan sahne aldı.

Gece boyunca baharın gelişini çeşitli etkinliklerle kutlayan Romanlar, sabah 04.00 sıralarında arınmak, yeni yılın bolluk, bereket ve huzur getirmesi için dileklerde bulunmak amacıyla Tunca Nehri kıyısına akın etti. Gelinlik ve damatlık kıyafetini giyen Roman gençler, kendilerini izlemeye gelen yüzlerce turiste kendi kültürlerini yansıtmaya çalıştı. Bazıları da dileklerini bir kağıda yazarak Tunca’nın sularına bıraktı. Nehre mumlar bırakıldı, dilek balonları uçuruldu. Baharın bereket getirmesini isteyen bazı Romanlar ise ağaç dallarını keserek evlerine götürdü. (Edirne/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İşsizlik intihar ettirdi

SONRAKİ HABER

Asteroid sıyırıp geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa