06 Mayıs 2014 14:23

Hükümete 'Faşist saldırılara cesaret vermekten vazgeçin' tepkisi

Kayseri'de Emek Gençliği’nin düzenlediği 6 Mayıs anması yürüyüşüne yönelik ülkücü saldırı emek örgütleri tarafından protesto edildi.

Hükümete \'Faşist saldırılara cesaret vermekten vazgeçin\' tepkisi
Paylaş

Kayseri'de Emek Gençliği’nin düzenlediği 6 Mayıs anması yürüyüşüne yönelik ülkücü saldırı emek örgütleri tarafından protesto edildi.

KESK Şubeler Platformu adına Eğitim Sen Şubesi önünde yapılan açıklamada konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, “Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz. Bu ırkçı, faşist gruplara cesaret veren, halkı birbirine kışkırtan söylemlerinizden vazgeçin. Emniyet güçlerine de sormak istiyoruz. 20-25 kişilik bir grup 100-150 kişilik gruba saldırı cesaretini nereden almaktadır. Bu saldırıyı yapanlar hakkında ne gibi bir işlem yapılmıştır. Gözaltına alınan var mıdır? Bunların kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz” dedi.

Açıklamaya Eğitim Sen Şube Başkanı Ulaş Apaydın, BES Şube Başkanı Fatmagül Bayat ve DİSK Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, Emek Partisi MYK üyesi Yakup Aslandoğan ve parti üyeleri, Emek Gençliği, CHP Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Öztürk, HDP yönetici ve üyeleri, SDP, ESP, Hacı Bektaşı Veli Derneği temsilcileri katıldı. (Kayseri/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Özel güvenlik barikatına karşı Deniz oldular

SONRAKİ HABER

Ümraniye’de işyeri yangını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...