06 Mayıs 2014 14:19

Özel güvenlik barikatına karşı Deniz oldular

Kocaeli Üniversitesi’nde 6 Mayıs anması yapmak isteyen öğrencilere özel güvenlik birimi (ÖGB) engel olmaya çalıştı.

Özel güvenlik barikatına karşı Deniz oldular
Paylaş

Kocaeli Üniversitesi’nde 6 Mayıs anması yapmak isteyen öğrencilere özel güvenlik birimi (ÖGB) engel olmaya çalıştı. Okula Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın olduğu bir pankartla girmeye çalışan öğrencilere izin vermek istemeyen ÖGB  yetkilileri ile tartışan öğrenciler, pankartla içeri girmek istediklerini söyleyince arbede çıktı. 3 otobüs dolusu Çevik Kuvvet polisinin çağrıldığı üniversitede Rektör yardımcısı Hasret Çomak’ın elinde bulunan polis telsizi de dikkat çekti.

Öğrenciler tepki olarak Rektörlük önünde toplanarak “Umuttepe faşizme mezar olacak” sloganları attı, 42 yıl önce idam edilen Denizlerin korkusunun halen sürdüğünü ifade etti.
Eyleme Emek Gençliği, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, SGDF, SYKP, YDG ve Yurtsever öğrenciler pankartları ile katıldı. Daha sonra Rektörlük önünden sloganlarla sosyal tesislere yürüyen öğrenciler müzik dinletisi de gerçekleştirdi.

Türkçe ve Kürtçe yapılan basın açıklamasında ise “Denizlerin ölmediğini onlardan devraldığımız bayrağı inatla taşıyacağımızı göstermek için, bugün Kocaeli Üniversitesi'nde de alanlardaydık. Ve bütün baskı politikalarına, yolsuzluğa, yoksulluğa karşı her zaman alanlarda olacağımızı bir kere daha duyuruyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çukurova’da Denizlerin yolundan...

SONRAKİ HABER

Hükümete \'Faşist saldırılara cesaret vermekten vazgeçin\' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...