06 Mayıs 2014 13:26

Meclis kürsüsünde Denizleri andı

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Mecliste 4 eski bakan hakkında komisyon kurulması görüşmeleri sırasında kürsüdeki konuşmasında 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

Meclis kürsüsünde Denizleri andı
Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel Mecliste 4 eski bakan hakkında komisyon kurulması görüşmeleri sırasında kürsüdeki konuşmasında 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

Tüzel, kürsüdeki konuşmasına sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanan gençlerin avukatı Halit Çelenk’i anarak başladı. Bu sırada CHP sıralarından alkışlar yükseldi.    “Yine, kırk iki yıl önce ülkemiz gençlik hareketin önderleri, devrimci gençler Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan ‘Bağımsızlık, özgürlük ve kardeşlik’ diyerek idam sehpasına çıktılar” diyen Tüzel, halkların gönlünde, işçilerin, gençlerin, kadınların mücadelesinde yaşadıklarını ve yaşatıldıklarını söyledi. Onların hep yaşadığını, idamları onaylayanların da hep lanetleneceğini belirten Tüzel, “Türk, Kürt ve her milliyetten Türkiye gençliği, Denizler ve tüm devrimci gençlerin ideallerinin, devrim ve sosyalizm kavgalarının devamcısı olarak mücadelelerini sürdürüyor” dedi.

HALKTAN SAKLANMAK İSTİYOR

Dört bakan hakkında görüşülmekte olan soruşturma önergesinin halktan saklanmak istendiğini vurgulayan Tüzel, şunları ifade etti: “Eksik olarak gördüğümüz ise bütün bu organize işlerin başındaki siyasi şahsiyet Başbakan için fezleke hazırlanamıyorsa aslında bu yargı üzerindeki siyasi baskının göstergesidir. Konumuz yolsuzluk, rüşvet ve yüz kızartıcı suçlardır. Yüz milyon dolar rüşvet, el değiştiren milyon dolarlar, sıfırlanan avrolar, bunlar karşısında sunulan imtiyazlar, haksız servetler yani kişisel ilişkiler değil, kamusal yetkilerle siyasal güç eşliğinde organize suçlardır görüştüğümüz.”

YOLSUZLUK EDEPSİZLİK VE PİŞKİNLİK VAR

Yolsuzlukların üzerine gidilmesinin “Darbe yapılıyor” söylemiyle bastırılmasının ve itibarsızlaştırmanın söz konusu olduğunu söyleyen Tüzel şöyle devam etti: “Oysa ki olanlar hükümet yıkmak ya da darbe yapmak değil, Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı olan suçlar ve Anayasa’da tarifi yapılan bir soruşturma çerçevesinde hesap verilmesi, Meclis denetimidir. Ortada yolsuzluk, edepsizlik ve pişkinlik vardır. Günümüzün memleket tablosu ile bu hükümet yönetiminin suçlarının doğrudan bağlantısı vardır.”
“Başbakana göre devletin kasasından çıkmıyorsa ortada yolsuzluk yoktur” diyen Tüzel, “İddia ve soruşturmaya göre Reza Zarrab’ın önüne yatanlar, ayet sallayanlar, kaçak altın çıkışı sağlayanlar, ‘Ben değil, asıl Başbakan istifa etmeli’ diyenler, aslında bütün bu adı geçenler haksız menfaati sağlamışlardır” diye konuştu. Tüzel, bütün bu suçlananlar, hakkında iddialar olanlar için soruşturma açılması ve Yüce Divana sevklerinin  sağlanması gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Varto’da silahlı saldırı: 2 ölü

SONRAKİ HABER

YSK seçim görevlilerinin parasını neden ödemiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...