06 Mayıs 2014 09:29

Vali Mutlu'nun 6 Mayıs mesajına tepki

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 42 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin yıl dönümünde Twitter hesabından mesaj yayınladı. Gezi direnişinden 1 Mayıs kutlamalarına pek çok demokratik eylemdeki sert polis saldırılarının sorumlusu olan Valiye sosyal medyadan tepki geldi.

Paylaş

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 42 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam edilişlerinin yıl dönümünde Twitter hesabından mesaj yayınladı.

Vali Mutlu, "Sağdan soldan, yurt vatan diyen nice evlatlar astık idam sehpalarında. Keşke aldatanları tanıyıp kanmasaydık. Tarih annelerin acısını silmiyor" derken Gezi direnişinden 1 Mayıs kutlamalarına pek çok demokratik eylemdeki sert polis saldırılarının sorumlusu olan Valiye sosyal medyadan tepki geldi.

Twitter'da Mutlu'ya yapılan kimi yorumlar şöyle;

@babetsihayvan Sen sus milenyum Elverdi si @Valimutlu

@saryaderya Bence siz cidden soğukkanlı bir sosyopatsınız. Sağlıklı bir kafanın pisliği değil bu yaptıklarınız. @Valimutlu

@nazcek 'aldatanları tanıyıp kanmamak' için aynada, kendi gözünüzün içine iyice bakın @Valimutlu. 10 saniyeyi geçemezsiniz diyorum.

@efkanbolac Samimi olarak mı bunu yazıyorsunuz ? 1 Mayıs'ta biz emekçinin hep karşısındayız dediniz şimdi böyle yazıyorsunuz? Istikrar şart @Valimutlu

@eskilibas . @Valimutlu  yillar sonra senin oldurduklerin icin diyeceklee bunu. Adin "Berkin'in katili "diye anilacak

@azeryadigar Tarih annelerin acısını silmiyor demiş @Valimutlu . Ama mobeseleri polislerin görüntülerini, çevikleri kask numaralarını siliyor öldürürken

@trajiklambasi Vali Mutlu'nun "Denizler"i anması riyakarlığın nirvanası. Samimiyet testi için bugünkü muhalif gençlere neler yaptıklarına bakmak kafi.

@celsem Fadime Ayvalıtaş'ı tanır mısınız?! @Valimutlu

ÖNCEKİ HABER

ABD ile Davutoğlu arasında \'basın özgürlüğü\' polemiği

SONRAKİ HABER

NSU\'nun arkasındaki güçler açığa çıkarılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...